loader
bg-category
Kendskab til Masdar City - Verdens første nul-kulstofby

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Masdar City er verdens første nul-kulstofbyprojekt, der udvikles i Abu Dhabi, UAE. Byen vil fuldt ud stole på solenergi og andre vedvarende energikilder. Det forventes at være afsluttet inden 2025.

Med den stigende efterspørgsel efter ny teknologi, komfort og luksus er forurening ankommet som uønsket gæst med andre teknologiske fremskridt.

I dagens verden er det næsten umuligt at tænke på et sted, der er fri for forurening. Masdar City har beslutsomhed og mod at stoppe denne uønskede gæst.

Tekniske ting:

Masdar City er et planlagt Zero-Carbon City-projekt i Abu Dhabi, UAE. Det bliver bygget af Masdar, som er en underholdende for Mubadala Development Company. Byen er designet af britisk arkitektfirma Foster and Partners. Projektet startede sin fodspor i 2006 med det formål at afslutte første fase i 2009, men blev forsinket indtil 2015 på grund af den globale finanskrise.

Byen er planlagt med et budgetforslag på omkring 20 mio. USD. Det er designet til at huse omkring 50.000 mennesker og 1500 forretningssteder i 6 km. kvadratmeter område, og ligger nær hovedstadsområdet Abu Dhabi. Arkitekterne har designet byen, med tanke på komfort og lethed for fodgængere og cyklister. Byens Wayfinding-system, som det kan forstås som, hvordan pendlingstrømmen skrider frem i en by, er udviklet af End Point og City ID.

Masdar udviklere har gjort en vidunderlig handling af ingeniørvirksomhed, der holder byen kølig selv i ørkenområdet. De har bygget et 148ft højt vindtårn, der suger afkølet luft fra toppen og frigiver det til byens gader og holder temperaturen på omkring 15 til 20 ° C, selv i de varme ørkener i Abu Dhabi. Byen er lavet lidt over jorden for at holde temperaturen lav. Bygningerne er også lavet meget tæt på hinanden og reducerer mængden af ​​sollys ind i gaderne.

Masdar City har terracotta vægge omkring det, der isolerer byen fra varme vind og sand af den omkringliggende dessert.

Pendling rundt om byen:

Masdar Citys hovedpendulering vil blive lettet af Public Rapid Transit (PRT) systemer, da der ikke var plads til personlige køretøjer i det oprindelige design. På grund af høje omkostninger ved at anvende underjordiske PRT'er har den reviderede plan imidlertid opbygget behovet for personlige køretøjer. Massetransit inde i byen vil blive udført af elektriske og rene energikøretøjer, idet man husker Zermarbon-mottoet i Masdar City.

Strømforsyning:

Masdar City er fuldt afhængig af sol og andre vedvarende energikilder til dets energibehov. Til dette formål har den et 54 hektar stort felt med 87.777 solpaneler installeret i tillæg til solpaneler på taget på hele byen. En anden fantastisk ting, byen har ingen elektriske kontakter eller vandhaner, bevægelsessensorer vil være der for at gøre opgaven for dig og sparer således omkring 50% strøm og ressourcer som antaget af byplanlæggerne.

Hovedarkitekten Gerard Evenden sagde: "Da vi startede dette projekt, havde ingen virkelig set på at lave projekter af denne skala. Så indser du, at det er meget mere effektivt at bygge dit solfelt på jorden midt i ørkenen. Du kan sende en mand til at pusse dem ud hver dag, i stedet for at få adgang til alles bygninger individuelt, og du kan sørge for at de kører på deres absolutte top. Det er meget bedre end at sætte dem på alle bygninger i byen. "

Udover de energibesparende planer, de har, vil Masdar være forpligtet til at genbruge og genbruge omkring 80% af det vand, der anvendes i byen, "så mange gange som muligt".

Ære og modtagelse:

Masdar City-nul-kulstof-nul-affaldsforpligtelsen har ført til enorm støtte fra forskellige verdensomspændende organisationer som WWF, BioRegional. De har promoveret byen som den officielle "One Planet Living Community".

Masdar City tildeles 2012 EE Visionary Award af Alliance for Save Energy. Den amerikanske regering er også kommet til støtte for Masdar City. Greenpeace-fundamentet, selvom det roser indsatsen for at danne Masdar City, mener, at vi i stedet for at skabe nye kulstofbyer bør centrere vores indsats for at omdanne de eksisterende byer, der gør dem forureningsfrie.

Endelige ord:Masdar City er et stort forsøg på ophævelsen af ​​vores moder jord fra den dybe brønd af forurening og andre skadelige kemikalier, som vi har skabt for at tilfredsstille vores uendelige tørst efter luksus og komfort. Projekter som disse vil vise sig at være til stor gavn ved at udrydde det menneskelige liv fra de ubelastede virkninger af forurening, som kan føre til udryddelse af menneskeliv.

Del dine synspunkter om Masdar City i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer