loader
bg-category
Microsoft bygger verdens første skalerbare kvantecomputer

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Microsoft går sammen med forsker og ingeniører fra Københavns Universitet, Danmark, for at opbygge verdens første skalerbare kvantecomputer.

Ifølge deres blogpost siger Microsofts videnskabelige direktør Peter Krogstrup, at "morgendagens computer" vil kunne udføre komplekse beregninger i minutter eller timer, som de nuværende computere vil tage mindst en milliard år at fuldføre.

Den fremtidige computer vil også få massive forbedringer i kølesystemet. Temperatur er meget afgørende for kvantetilstande (kvantesystem), og computeren skal nedkøles til nul for at gøre det hele arbejde.

Krogstrup mener, at det nye computersystem vil have væsentlige konsekvenser for samfundet. Det vil f.eks. Hjælpe med at udvikle og forbedre medicin, så folk kan bygge nye lægemidler. Det vil også ændre retningen af, hvordan cybersikkerhed fungerer. Samlet set siger Microsoft, at kvantecomputeren vil "sætte nye standarder for, hvordan data beregnes og behandles."

Microsoft lancerer også Quantum Materials Lab i Kongens Lyngby, Danmark, for at komme videre med deres vision om at opbygge futuristiske computere.

Udenfor laboratoriet har Microsoft omdannet parkområdet til en "Quantum Park". Folk kan komme til parken for at lære om spændene i teknologien og det grundlæggende bag bygningen af ​​den nye Quantum-computer.

Bortset fra dette har Microsoft fire andre kvantecentre rundt om i verden. Men "computerens hjerte - den såkaldte qubit - vil blive udviklet fra Microsoft Quantum Material Lab i Danmark."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer