loader
bg-category
Librem 5 Linux Smartphones udgivelsesdato skubbet tilbage til april 2019

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Purisms Librem 5 Linux-smartphone har skabt en masse buzz i løbet af det sidste et år. For at holde open source-entusiasterne informeret om de igangværende fremskridt, holder udviklingsholdet løbende opdateringer på sin blog.

I en nylig udvikling har holdet bekræftet, at Librem 5 ikke kommer til at blive udgivet i januar 2019, hvilket var den oprindelige udgivelsesdato.

"Med de seneste oplysninger til vores rådighed forventer vi en forsinkelse i produktionen indtil april 2019," ifølge udviklingsholdet.

Årsagen til hans tre måneders forsinkelse er en siliciumfejl på smartphoneens SoC, der har forårsaget en ekstrem mængde batteridrænning. Afløbet er så alvorligt, at en fuldt opladet Librem 5 dræner helt i en time.

For at løse problemet, arbejder teamet sammen med NXP, der fremstiller i.MX8 SoC, der bruges af Purism.

Teamet planlægger imidlertid at begynde fragt af devkits i oktober, da de er beregnet til at blive brugt, mens de er forbundet til et stikkontakt.

Stillingen nævner også et par udfordringer, de har konfronteret under processen med at lave en ikke-Android-smartphone. En væsentlig udfordring i processen er, at de fleste SoC-leverandører leverer modemet og andre komponenter integreret med SoC; firmware og software til at køre disse kommunikationskomponenter er også for det meste proprietære. Så at finde et open source-alternativ er en betydelig hindring.

Er du begejstret for Purism Librem 5? Del dine synspunkter med os og fortsæt med at læse Fossbytes.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer