loader
bg-category
Din Android Lås skærmmønster kan hakkes med telefons højttaler og mikrofon

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Forskere fra universiteterne i Sverige og Det Forenede Kongerige har snuble på en ny teknik ved hjælp af hvilken din smartphones højttaler og mikrofon kan bruges til at stjæle oplåsningsmønster.

Teknikken virker ved at danne et sonarsystem ved at bruge lydbølger til at spore din fingers position på telefonens skærm. Den nye teknik er blevet kaldt som SonarSnoop.

For at kunne bruge denne hack skal en ondskabsfuld app køre på telefonen for at udsende lydbølger fra højttaleren, og de bounced off bølger fra brugerens fingre fanges af mikrofonen for at identificere mønsteret. Interessant nok er lydbølgerne fra appen i området 18kHz og 20kHz, hvilket er uhøreligt af menneskelige ører.

Akademikere fra Lancaster University i Storbritannien og Linköpings Universitet i Sverige har udgivet et forskningsarkiv, der beskriver testen af ​​denne teknik på Samsung Galaxy S4, der kører på Android 5.0.1. Du kan læse forskningspapiret her.

Med hjælp fra SonarSnoop kunne forskerne reducere antallet af mulige oplåsningsmønstre med 70%.

Denne nye teknik er i eksperimentelle fase fra nu af, og resultaterne er ikke så nøjagtige som man ville forvente. Denne teknologi, der bruges bag denne teknik, er ikke ny. Sonar (Sound Navigation and Ranging) bruges almindeligvis i ubåde til at lokalisere forhindringer og andre undervandsobjekter. Imidlertid er hacking af en smartphones lås gennem Sonar et ret nyt koncept.

Hvad synes du om denne chokerende nye teknik? Udtryk dine synspunkter i kommentarer og fortsæt med at læse på Fossbytes.

Læs også: Android Pie Smartphones List: Vil min telefon få Android 9 Update?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer