loader
bg-category
Tomu er en lille, open source computer, der nemt passer i din USB-port

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Der er en række USB-stick computere tilgængelige på markedet til forskellige priser. En af dem der virkelig skiller sig ud er Tomu - en teeny weeny ARM-processor, der helt kan passe ind i din computers USB-port.

Tomu er baseret på Silicon Labs Happy Gecko EFM32HG309 Arm Cortex-M0 + mikrocontroller, der kører ved 25 MHz. Det sport 8 kb RAM og 60 kb flash om bord. På trods af den lille størrelse understøtter den to lysdioder og to kapacitans berørings knapper.

Når du har tilsluttet denne lille computer, kan den simulere en harddisk eller en mus, sende MIDI-data og endda blinke hurtigt. Tomu er et helt open source-projekt, der kan fungere som et Universal Second Factor-sikkerhedsmærke. Hardwareen er fuldt dokumenteret, og bootloaderen og anden kode er tilgængelig på GitHub.

Du kan også slå USB-hub til en strømafbryder til din pc. Tomu er ikke en fuldverdig computer på grund af dens begrænsede I / O-muligheder, men det er helt sikkert et spændende værktøj til dem, der kan lide at tinker med open source computing.

Tim Ansell, designeren af ​​Tomu, siger, at YubiKey 4 Nano er inspirationen bag bordet. Programvaren til bestyrelsen kræver stadig forbedring, men den nødvendige bootloader kode er færdig og arbejder. Så det kan blinke på bordet ved hjælp af en Raspberry Pi.

Du kan købe Tomu fra Crowd Supply fra og med 30 dollar. Bare sørg for at du ikke mister dette super lille bord mens du rydder dit skrivebord!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer