loader
bg-category
1.400 Google Ansatte Protest Virksomhedens Censureret Søgemaskine til Kina

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Kina er hjemsted for omkring 1,4 mia. Mennesker og et af de potentielt største markeder for Google (eller et andet selskab). Som den seneste udvikling har foreslået, søger Google at komme ind på det kinesiske søgemarked ved at acceptere begrænsningerne fra den kinesiske regering og skabe en censureret version af sin søgemaskine.

Som forventet er Googles egne medarbejdere ikke tilfredse med virksomhedens beslutning. Ifølge et brev fra The New York Times er Googles "tilsyneladende vilje til at overholde Kinas censurkrav" rejse akutte moralske og etiske spørgsmål. ""

Rapporten fastslår, at omkring 1.400 ansatte har underskrevet brevet (PDF), og det bliver cirkuleret på virksomhedens kommunikationskanaler.

Dette er ikke det første tilfælde, når Google-medarbejdere har stemt deres udtalelser mod de kontroversielle beslutninger. Lige tidligere i år blev det rapporteret, at medarbejderne protesterede mod Googles samarbejde med Pentagon for at forbedre militærteknologi.

Det er værd at bemærke, at Googles øverste ledelse endnu ikke har talt om Dragonfly-projektet. Men i rapporten hedder det, at medarbejderne på et ugentligt møde pressede Google CEO Sundar Pichai og andre topkanoner om det samme.

Pichai sagde, at selskabet ikke er tæt på at lancere et søgeprodukt til Kina. "Hvis vi skulle gøre vores mission godt, skal vi tænke seriøst på, hvordan vi gør mere i Kina," tilføjede han.

I de kommende uger vil det være interessant at observere udviklingen. Det er heller ikke sikkert, at Dragonfly nogensinde vil blive en realitet, og de seneste hændelser har gjort Googles vej endnu støvere.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer