19 Tips og tricks for at fremskynde Windows 10 og gøre det hurtigere

Indholdsfortegnelse:

19 Tips og tricks for at fremskynde Windows 10 og gøre det hurtigere
19 Tips og tricks for at fremskynde Windows 10 og gøre det hurtigere
Anonim

Redmond er stoppet med at øge versionsnummeret på deres operativsystem; vi kan kun se temaet Windows 10-opdateringer. I april 2017 meddelte Microsoft, at Windows 10 ville modtage to store opdateringer om året.

På trods af al den hurtige udvikling sænker Windows-maskinerne over tid, da de bliver oppustet med programmer og filer. Så hvis du ejer en stationær eller bærbar pc, der kører Windows 10, er chancerne store. Du kan regelmæssigt bruge internettet til at finde vejledninger om, hvordan du gør Windows 10 hurtigere og forbedre dens ydeevne.

Tidligere har vi fortalt dig om tips og tricks til forbedring af ydeevnen på Android og iOS-enheder. Så jeg troede jeg skulle inkludere alt hvad jeg ved og oprette et indlæg på, hvordan kan vi fremskynde Windows 10 og forbedre dets ydeevne for at få mest muligt ud af operativsystemet.

Det er muligt, at du måske kommer på tværs af nogle eller mange af disse Windows 10-præstationstricks på tværs af internettet. Men jeg synes, det ville være dejligt at opdatere dine minder.

Sådan fremskynder du Windows 10 med 18 måder?

1. Forhindre programmer, der skal læses ved opstart

Det er et almindeligt syn for de fleste Windows-brugere at have tonsvis af apps og funktioner indlæst, når deres maskiner starter. Disse er for det meste dem, der er installeret af producenterne, og andre, der automatisk starter ved opstart.

At se på disse programmer er en af de mest synlige tilfælde, hvor du føler dig langsommere på din maskine. På Windows 10 (og Windows 8 / 8.1) kan du deaktivere programmer fra indlæsning ved opstart ved hjælp af task manager.

Image
Image

Og hvis du hylder den gamle Windows 7 eller Windows XP, kan du få adgang til grænsefladen til at deaktivere startprogrammer via 'msconfig'-hjælpeprogrammet. For at gøre det skal du bruge genvejstasten Windows + R. Type msconfig og tryk på Enter.

På denne måde kan du fremskynde Windows-opstart ved at undgå programmer, du ikke vil popup automatisk.

2. Brug færre apps ad gangen, reducer RAM-forbruget for at fremskynde computeren

Hvis du kører flere apps samtidig, øges din produktivitet. Men at gøre det samme sætter en ekstra byrde på skuldrene på din pc. Nå, i de fleste tilfælde er CPU'en ikke påvirket meget, men RAM er den ressource, der udnyttes.

Du kan gå over til Task Manager-appen og overvåge hukommelsesforbruget under Fanen Performance> Hukommelse. Hvis brugsstatistikken viser, at programmerne har chikaneret RAM-chip, kan du dræbe synderne fra fanen Processer for at fremskynde din Windows 10-maskine. Men sørg for at du ikke ender med at dræbe en vigtig Windows-processer. Du skal se, at der er en forskel mellem "Tilgængelig" hukommelse og hukommelsen 'I brug'.

Din systemhukommelse, der fylder op til overfladen, forårsager, at tingene går langsomt på din computer. Tilføjelse af mere RAM er en mulighed, men det kræver, at du skal dække dine hårdt tjente penge. En mindre effektiv foranstaltning til forbedring af Windows 10-ydeevne ville øge størrelsen af Windows Page File.

Sådan ændres Windows Page Filstørrelse? (Læs vores detaljerede artikel om Windows Page File her)

 1. Gå til Denne PC> Egenskaber.
 2. Klik Avancerede systemindstillinger.

  Image
  Image
 3. Under Ydeevne, klik Indstillinger. Gå til Fremskreden fane.

  Image
  Image
 4. Under virtuel hukommelse skal du klikke på Lave om.

  Image
  Image
 5. Fjern flueben Administrer automatisk personsøgningsfilstørrelse for alle drev afkrydsningsfelt. Vælg et drev og aktiver indstillingen Custom Size. Vælg den oprindelige størrelse og maksimumstørrelsen af sidefilen. Klik på Ok for at gemme ændringerne.

  Image
  Image

Der er én ting, hvis du har overskydende RAM, ligesom nogle 16 GB, behøver du virkelig ikke at øge sidens filstørrelse. Men deaktivering af sidefilen er ikke en mulighed, du bør overveje. Din pc kan komme i problemer.

3. Se om din Windows ikke er korrupt

Mens ordet "korrupt" hovedsagelig anvendes til en særlig kategori af mennesker, kan dataene på operativsystemer som Windows også blive ødelagt. Sandsynligvis, nogle processer eller en app messed up ting.

De korrupte data kan gøre din Windows 10 PC fungere som en dovendyr (ingen fornærmelse mod dyret, vær venlig). Og i de værste scenarier kan dit system gå ned.

En af de nemmeste måder at reparere beskadigede filer på Windows 10 er at køre systemfil checker utility. Du har muligvis brugt det samme, mens du forsøgte at reparere korrupte drev og harddiske, der gik i skurk. Fastsættelse af beskadigede filer vil sikkert fremskynde din Windows 10-maskine.

Sådan kører du System File Checker i Windows 10?

Du kan starte et forhøjet kommandopromptvindue og udføre følgende kommando.

sfc / scannow

Processen kan tage lidt tid afhængigt af størrelsen af din harddisk. Alternativt kan du køre værktøjet ved at besøge Dette PC> Windows-drev (højreklik)> Egenskaber> Værktøjer. Klik Kontrollere.

4. Scan din pc til malware for at fremskynde Windows 10

Nå, det kan være det mest naive, du ville læse i stillingen med det formål at fremskynde Windows 10-pc'er. Malware-fællesskabet har eksisteret i årtier, og deres frygt tvang Microsoft til at inkludere et antivirus-værktøj i deres operativsystem; det hedder Windows Defender.

Dit langsomme Windows 10-system kan skyldes, at der er noget fiskende app, der gemmer sig inde i maskinen, forklædt som noget systemopdateringsprogram eller noget andet.

Du skal regelmæssigt scanne din pc for malware, enten ved at bruge Windows Defender eller noget tredjeparts antivirusprogram, for at gøre din Windows hurtigere.

5. Lukning og genstart af Windows er ikke en mulighed, det er en nødvendighed

Under college havde jeg nogle venner, som sikkert ikke vidste, at mulighederne "Shut Down" og "Restart" eksisterede på Windows. Deres dårlige pc'er måtte holde op i uger uden at få nogen chance for at genstarte selv en gang.

Husk, din pc kan overleve et par dage uden at genstarte eller lukke ned. Men det betyder ikke, at man altid bør holde den i gang.

Genstart eller slukker din pc med jævne mellemrum fjerner systemhukommelsen, der forbruges i løbet af tiden, og det dræber også alle fejlprocesserne for at fremskynde din Windows 10-pc.

6. Foretrækker at dvale din pc eller måske sove

Når du dvale din pc, kræves der mindre tid, når du tænder den igen. Det skyldes, at den aktuelle tilstand af systemet er gemt på harddisken og bliver lastet, når du tænder for systemet.

Image
Image

Giv din pc lidt søvn

At sætte deres computer i sovemodus er for det meste en rutine for Mac-brugere, fordi disse enheder kan leve i næsten en måned på den måde. Men nu finder Windows-brugere det også behageligt at holde deres pc i sovemodus i lange timer.

I dvaletilstand forbliver kun RAM på enheden aktiv. Men dvaletilstanden aflader batteriet, selvom det er i små mængder. Så du vil måske ikke foretrække det hver gang til din Windows-pc, men søvntilstand gør det hurtigere for dig at begynde at arbejde på systemet.

Glem ikke at tjekke vores indlæg på forskellen mellem Shutdown, Sleep, Fast Startup, Hybrid Sleep, Hibernate.

7. Gør Windows grimme som muligt

Gør væk med animationer og specielle effekter

Vores moderne pc'er handler om software, der skal se godt ud, fyldt med animationer og effekter, der beroliger brugernes øjne. Men disse visuelle forbedringer forbruger systemressourcer. Maskinerne, der ikke besidder effektiv hardware, kan undertiden lide konsekvenserne.

Der er også nogle mennesker, der ikke bruger deres computere flittigt; de installerer tilfældige apps og gør ting, der forårsager problemer. Undertiden lider maskinens normale drift.

Sådan deaktiveres / aktiveres animationer i Windows 10?

Du kan tune Windows til den bedste ydeevne ved at deaktivere animationerne. Gå til Denne pc (højreklik)> Egenskaber> Advanced System Settings> Indstillinger (Under Performance).

Vælg valgknappen, der siger Juster for bedste ydeevne ”. Alternativt kan du vælge Brugerdefineret og vælge de indstillinger, du vil deaktivere.

Image
Image

Deaktiver transparens for at gøre Windows 10 hurtigere

Åbn proceslinjen, startmenuen, og aktionscenter gennemsigtigt kan være godt for dine øjne, men funktionen bruger nogle af ressourcerne på din pc. Du kan deaktivere gennemsigtigheden ved at besøge Indstillinger> Tilpasning> Farver. Sluk knappen, der siger "Start, proceslinje og actioncenter gennemsigtigt.

Image
Image

8. Hold altid opdateret til Windows

Der er en overflod af opdateringer i Windows-økosystemet, der regelmæssigt skubbes til brugerne, nogle gange kraftigt. Men regelmæssigt opdatering af din computer kan forbedre Windows 10's ydeevne ud over at beskytte maskinen mod uønskede trusler og nyopdagede sårbarheder.

Fra og med Windows 8 leverer Microsoft universelle drivere til en stor samling af hardware fra tredjepart. Opdateringer til sådanne enheder leveres via Windows Update. Men i tilfælde af ikke-understøttede tredjeparts apps og hardware, skal du muligvis opdatere dem manuelt.

Hvis du kører nyere versioner af Windows 10, installeres opdateringer hurtigere end tidligere. Det skyldes, at Microsoft har optimeret Windows Update-processen på en sådan måde, at det meste af installationen sker i baggrunden, mens brugeren er optaget af deres arbejde.

9. Åbn apps lyn hurtigt

Dette er en af måderne, du kan gøre Windows 10 hurtigere under daglig brug. Du kan oprette brugerdefinerede tastaturgenveje for at åbne apps ved at trykke på en enkelt tast. I dette indlæg har vi detaljeret processen til at oprette brugerdefinerede tastaturgenveje i Windows.

10. Vælg, hvad din pc skal have

I det samme præstationsindstillingsvindue, som jeg nævnte ovenfor (punkt 7), skift til fanen Avanceret. Der kan du afgøre, om din pc skal give præference for de programmer, du bruger, eller de tjenester, der kører i baggrunden. Denne tilpasning kan give et betydeligt resultatforøgelse efter dine behov.

Image
Image

11. Sluk for synkronisering af cloud for at gøre Windows hurtigere

Windows 10 tilbyder integreret support til Microsofts cloud storage service OneDrive. Du kan kopiere alle filer og mapper til OneDrive, som du vil uploade til skyen. Mange brugere har et blødt hjørne til Google Drev; der er chancer for, at de måske ikke bruger One Drive.

Men selvom du er en die-hard fan af OneDrive, tænder synkroniseringen og glemmer det, ville det ikke være en klog bevægelse. Det ville forbruge dine ressourcer og sænke Windows 10. Faktisk er det ikke kun OneDrive, og det skal du også gøre for andre tjenester.

Hvis du vil deaktivere OneDrive-synkronisering og gøre din Windows hurtigere, skal du gå til Denne pc> OneDrive (højreklik)> Vælg OneDrive-mapper, der skal synkroniseres. På den næste skærm fjernes afkrydsningsfeltet Synkroniser alle filer og mapper i OneDrive og klik på Ok.

Image
Image

12. Brug hurtig opstart for at fremskynde din computers belastningstid

En måde at accelerere startprocessen i Windows 10 er ved at aktivere dvaletilstanden, der er deaktiveret som standard. Hurtig opstart (aktiveret som standard) er en anden funktion, der reducerer opstartsperioden for Windows 10. Det er en kombination af nedlukning og dvaletilstand.

Du kan kontrollere, om hurtig opstart er aktiveret til din computer ved at gå til Strømindstillinger> Vælg, hvad strømknappen gør. Klik på "Skift indstillinger, der ikke er tilgængelige for øjeblikket" for at låse op af konfigurationskonfigurationen. Der vil du se muligheden for at aktivere / deaktivere hurtig opstart. Tjek vores indlæg om forskellen mellem Hurtig opstart, Hybrid Sleep, Hibernate Shutdown og Sleep.

13. Brug ReadyBoost til at fremskynde Windows 10

ReadyBoost er en Windows-funktion, der kan supplere dit RAM, når harddisken er langsom. Du kan muligvis se synlige forskelle i systemets ydeevne, hvis du kører avanceret hardware.

Tricket kan gøre din Windows-bærbare eller stationære hurtigere. Men husk, ReadyBoost virker ikke i tilfælde af SSD'er, da de normalt er hurtigere end USB-drev. Du kan læse vores detaljerede indlæg på "Sådan fremskynder du Windows ved hjælp af ReadyBoost og USB Drive?" For at få en bedre ide.

14. Sluk levende fliser

Live Tiles debuteret med Windows 8. De levende fliser i Start Menu eller Start Screen giver opdaterede oplysninger relateret til en app, enten hentet fra internettet eller lokalt. Men de bruger også ressourcer og batteri, ikke op til det niveau, at det vil bremse tingene ned. Men at slå levende fliser ud ville være gavnligt, hvis du aldrig generede at se, hvad en levende flise tilbyder.

Sådan slukkes levende fliser i Windows 10 for at fremskynde din computer?

Hvis du kører Windows 10 Pro, kan du bruge Group Policy Editor. I editoren skal du åbne Brugerkonfiguration> Administrative skabeloner> Startmenu og Aktivitetslinje> Meddelelser> Sluk fliserne.

Ellers skal du deaktivere de levende fliser manuelt for hver app. Åben Start> Højreklik på en levende flise> Mere> Slå levende flise væk.

15. Brug High Performance-tilstand til at forbedre pc'ens ydeevne

'High Performance' -tilstanden i Power-indstillinger hjælper dig med at få det bedste ud af din pc. CPU'en kan udnytte sit fulde potentiale, mens højpræstationstilstanden forhindrer forskellige komponenter som harddiske, WiFi-kort osv. Fra at gå i strømbesparende tilstande.

Image
Image

Tilslut en oplader, mens du gør ressourcetunge opgaver

Har du nogensinde indset, hvorfor strømbrugerne foretrækker desktops? En af grundene er den konstante strømforsyning, der forbedrer ydelsen. I tilfælde af bærbare computere kan du holde opladeren tilsluttet, mens du spiller spil eller bruger en stor software.

16. Brug den indbyggede fejlfinding

Med udgivelsen af Creators Update er Microsoft begyndt at levere en dedikeret sektion til forskellige Windows-fejlfinding-værktøjer. Du kan besøge Indstillinger> Opdatering og gendannelse> Fejlfinding.

Der finder du muligheder for at rette fejl i forbindelse med Bluetooth, BSOD, lyd, Windows Update, tastatur og anden hardware på systemet. Fastsættelse af forskellige problemer kan gøre din Windows 10 PC køre hurtigere og uden fejl.
Der finder du muligheder for at rette fejl i forbindelse med Bluetooth, BSOD, lyd, Windows Update, tastatur og anden hardware på systemet. Fastsættelse af forskellige problemer kan gøre din Windows 10 PC køre hurtigere og uden fejl.

17. Forbedre appens ydeevne i Windows 10

Hvis du kører april-opdateringen, indeholder Windows 10 nu en ny indstillingsside, som gør det muligt at ændre avancerede grafiske indstillinger til individuelle apps, både UWP og klassiske. Dette kan være praktisk, hvis du står over for ydeevneproblemer med en bestemt app, og du bebrejder din uskyldige pc.

Gå til Indstillinger> System> Skærm. Rul ned og klik Grafikindstillinger. Én næste skærm, vælg den klassiske eller UWP-app, du vil konfigurere, og klik på Tilføje.

Image
Image

Klik nu på knappen appens navn og klik Muligheder. Her kan du vælge mellem forskellige grafiske specifikationer som Systemstandard, Strømbesparelse og Høj ydeevne. Den højeffektive indstilling giver appen mulighed for at udnytte den diskrete GPU på dit system.

18. Frigør plads i Windows 10

Sletning af uønskede data er en fantastisk måde at fremskynde Windows 10. Generelt indeholder Windows allerede diskoprydningsprogrammet, som lader dig rydde harddisken. Alt du skal gøre er at skrive Diskoprydning i Windows Search-baren og slukke for værktøjet. Det tager lidt tid at analysere din harddisk, hvorefter du kan vælge, hvad du skal slette.

Hvis du vil frigøre plads i Windows 10, kommer opdateringen til april 2018 med et nyt værktøj til fjernelse af junk, kaldet Free Up Space. Den kan findes i appen Indstillinger og fungerer næsten på samme måde. Jeg brugte den til at fjerne næsten 46 GB data fra min harddisk.

Taler om at rydde op på din harddisk, hvis du bruger OneDrive, kan du prøve funktionen File On Demand.

19. Nulstil din pc

Tilsyneladende er den sidste og mindst mulige løsning til at afslutte alle de Windows-relaterede problemer at nulstille din Windows 10-pc. Du kan gøre det ved at besøge genoprettelsesafsnittet i Indstillinger eller ved hjælp af hjælpeprogrammet, som din enhedsproducent har adgang til, ved at trykke på en tast, når pc'en starter. Geninstallerer Windows 10 ville vende tilbage alle de forkerte handlinger og ændre dig og forskellige apps har lavet til systemet.

Så disse var nogle af de metoder, der kan hjælpe dig med at fremskynde din Windows 10-pc. Hvis du har noget at tilføje, så glem ikke at droppe dine tanker i kommentarerne.

Populært emne.