Sådan bruges "dmesg" Kommando til fejlfinding og læsning Kernel Ring Buffer Log

Sådan bruges "dmesg" Kommando til fejlfinding og læsning Kernel Ring Buffer Log
Sådan bruges "dmesg" Kommando til fejlfinding og læsning Kernel Ring Buffer Log
Anonim

Nogle gange skal du se kerneliveauhændelser, når du fejler noget. Måske er dit system ikke opstart korrekt og dropper dig ind i en shell i den oprindelige ramdisk eller et andet opsvingsmiljø, og du har ikke adgang til mange værktøjer. Måske bliver din fancy nye hardware ikke genkendt. Nogle gange behøver du bare en bedre ide om hvad der sker - dmesg-kommandoen kan hjælpe med det.

Linux er kendt for at have nogle af de mest fantastiske værktøjer og kommandoen til styring af dit system. De spænder fra enklere hjælpeprogrammer, der gør en ting meget godt til fulde suiter af programmer, der dækker et stort overfladeareal af systemstyring, men langt den mest tiltalende er de værktøjer, der giver dig mulighed for effektivt at fejlfinding dit system uden at skulle henvise hexadecimale koder alle tiden.

Et sådant værktøj erdmesg. Detdmesg kommando er ikke noget fancy. Det åbner simpelthen et sted i hukommelsen, der er kendt som kerne ring buffer. Det er bare en fancy måde at sige, at det er en buffer, en placering i hukommelsen, der bruges til at lagre strømme af data, der virker ringet eller cyklisk. Det betyder, at når det når slutningen, starter det i begyndelsen, ligesom et ur. Denne del af hukommelsen bruges til at optage kernehændelser, såsom ændringer i hardware.

Hver gang du tilslutter en USB-enhed til din computer, opdateres kerne-ringbufferen med en hændelse, der svarer til.

Åbn en terminal og skriv nedenstående -

dmesg

Hvad du får, er ikke særlig nyttigt, når du fejler, det dumper hele ting til terminalen. Du kan forsøge at røre det indmindre, og det er okay, men vi kan gøre det bedre.

Bruger -Hflag vi kan fortælledmesgat udgangen er til menneskelige øjne, og det bliver formateret pænt i et pagineringsværktøj for os at se det.

dmesg -H

Det er meget bedre at læse igennem.

Men hvad nu hvis du fejler noget i realtid? Nå, der er også et flag for det.

dmesg -w

Bruger-wflag vi kan se output. Du kan gå videre og prøve dette. Startdmesg som ovenfor og indsæt og fjern en enhed. Alt som et USB-drev eller en mus vil gøre.

Du bør begynde at se, hvordan dette kan være særligt nyttigt, når du fejler hardwareproblemer. Du kan se, hvornår og hvor problemer opstod, og du får ofte ret detaljeret information om de forskellige enheder, f.eks. Filsystemproblemer, modelnumre og driveroplysninger. Hvis du har mistanke om, at et stykke hardware, som et drev, fejler på en inkonsekvent måde,dmesgKommando kan ofte hjælpe med at afgøre, om det er tilfældet.

Bruger-wflag, kan vi skrive et script, der analyserer output med et regulært udtryk eller andre midler for at filtrere ud events, som vi leder efter i længere tid.

dmesg er et værktøj, som alle Linux-brugere skal lære at kende. Det er meget nemt at bruge og kan spare dig meget tid på at undersøge en bred vifte af problemer.

Populært emne.