loader
bg-category
Denne Storage Tech Crams 138 Terabytes Per Square Inch

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Forskere ved University of Alberta Canada har udviklet sig i retning af at udvikle mere dygtige lagringsenheder, og har udtænkt en måde at erstatte hydrogenelektroner på en siliciumskive ved hjælp af et scanningstunnelingsmikroskop (STM).

Dette kan føre til en lagertæthed på omkring 138 TB pr. Kvadrat tomme, ca. 1000 gange mere end de tilgængelige lagerenheder.

STM blev først udviklet for mere end 30 år siden hos IBM, som formåede at lagre data i et enkelt atom sidste år. Den fremgangsmåde, som de canadiske forskere har erhvervet, anvender STM til at slå et enkelt hydrogenatom ud af overfladen af ​​en siliciumskive ved hjælp af en spændingsimpuls.

De ledige stillinger, der oprettes, når atomet fjernes, kan "mønsteres på overfladen for at skabe enheder og minder." Og denne fjernelse og udskiftning af atomer skaber de logiske 0'er og 1'er, der bruges til at gemme data.

For at opnå et design er hele udskiftningsprocessen blevet automatiseret, ifølge Roshan Achal, som leder projektet.

Han erkender, at deres tilgang er meget præcis, men det er ikke fejltæt. For eksempel kan et atom blive slået fra et uønsket sted. Der er allerede en løsning, der eliminerer behovet for at starte helt fra bunden.

Projektet omhandler også forskellige forhindringer, herunder ekstremt lave temperaturer, der kræves for sådanne procedurer til at fungere. Med deres tilgang er det muligt at fremstille design, som er stabile ved stuetemperatur.

"Denne stabilitet kommer på bekostning af øget vanskeligheder med fremstilling af strukturer. Men med disse nye teknikker har vi overvundet mange af de tilknyttede problemer, hvilket gør dette system til en meget interessant kandidat til nye teknologiske applikationer, "sagde Achal.

Der er et andet stort aspekt, som forskerne arbejder på: hastighed. En bekvem måde at forbedre hastighederne på for at øge antallet af tip, der bruges til at erstatte atomer.

Forskningen er blevet offentliggjort i Nature Communications journal.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer