loader
bg-category
Apple Might Ditch Lightning Connector efter pres fra EU

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Apple må muligvis dele veje med lynkontakten, efter at EU har planer om at iværksætte en undersøgelse af problemet med forskellige typer opladere til stede i smartphone-industrien.

I 2009 underskrev 14 virksomheder, herunder Apple, Samsung, Huawei og Nokia, et frivilligt memorandum of understanding (MoU) til fordel for at bringe universelle opladere til smartphones i markedet fra 2011 og fremefter. EU har klart rettet virksomheder om at koordinere og komme op med en universel ladetype; micro-USB var den gensidigt besluttede type da.

Mens de fleste af de smartphones, der er til rådighed i dag, kommer med USB-eller USB-C-type opladningsporte, fortsætter Apple stadig med lynkontakt. Vejledningen fra EU er den eneste grund til, at Apple tilbyder Lyn til Micro USB-adaptere.

Dette kan føre til handling fra EU. "På baggrund af de utilfredsstillende fremskridt med denne frivillige tilgang vil Kommissionen inden længe indlede en konsekvensanalyse for at vurdere omkostninger og fordele ved forskellige andre muligheder," sagde Margrethe Vestager fra EU.

Undersøgelsen ville rejse mange øjenbryn, da EU ikke skulle gribe ind i sådanne spørgsmål. Dette er imidlertid ikke første gang, hvor EU bliver aktivt involveret på forbrugernes vegne i det omfang, der træffes på teknologiske giganter. For nylig indførte EU en stor bøde på 5 mia. Dollars for at udnytte sin myndighed over Android.

EU undersøger sagen. Måske vil undersøgelsen virke som en søm i kisten for at overbevise Apple om at flytte til USB-C helt.

Midt i alt dette må vi ikke glemme, at Apple var det første firma til at bringe reversible opladere og hjalp os med at slippe af med højre side op problemet.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer