loader
bg-category
Hvordan personoplysninger om 50 millioner Facebook-brugere blev til et politisk værktøj?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Hvad sker der, når du ejer et dataselskab, der lige har sikret en finansiering på 15 millioner dollars, og du har formået at få en tungvægtsklient med løftet om at levere indsigt i forbindelse med amerikanske vælgere? Du forsøger at skubbe dine grænser og give dit bedste. Men hvad hvis din datastyring ikke har nok data til at gøre magien og levere resultater?

Her taler jeg om det vælgerprofilerende firma Cambridge Analytica (CA), der greb informationen fra Facebook-profiler på omkring 50 millioner brugere uden deres samtykke.

Cambridge Analytica, som fungerede som teknologiudbyder for Trump og Brexit Leave-kampagnen, formåede at gøre dette ved hjælp af en app kaldet "thisisyourdigitallife."

Firmaet tog dataene fra 270.000 app-brugere, der gav udtrykkelige tilladelser samt deres 50 millioner uvidende venner, ifølge New York Times. Appen blev udviklet af University of Cambridge psykologi professor ved navn Dr. Aleksandr Kogan. Denne åbenbaring blev lavet af en whistleblower ved navn Christopher Wylie, en tidligere forskningsdirektør hos CA.

Facebook har nu erkendt, at dataene sluttede i forkerte hænder, men selskabet afholder sig fra at kalde det et data brud. "Folk gav bevidst deres oplysninger, ingen systemer blev infiltreret, og ingen adgangskoder eller følsomme oplysninger blev stjålet eller hacket," sagde et blogpost.

Det sociale netværk har også suspenderet enhver virksomhed med CA og dets holdingselskab. Wylie hævder endvidere, at firmaet bestemmer, hvilken slags følelsesmæssige / visuelle meddelelser, der vil påvirke brugerne. På samme måde blev de vist målrettede reklamer og falske oplysninger.

I den seneste udvikling har Facebook suspenderet Wylies konto. "Suspenderet af Facebook. For at blæse fløjten. Om noget, de har kendt privat i to år, "tweeted han på søndag.

I en erklæring har CA sagt, at "alle Facebook-data og deres derivater" blev slettet. Endvidere hævder den, at den ikke anvendte nogen af ​​de pågældende data til Trumps kampagne. Tværtimod erklærer The New York Times-rapporten, at CA stadig besidder de fleste eller alle dataene, og Facebook gennemfører en intern og ekstern revision for at bestemme eksistensen af ​​data.

I mellemtiden fortsætter Facebook med kritik, og de kommende få uger vil være kritiske for virksomheden.

Hvad er dine synspunkter om denne udvikling? Del dine synspunkter i kommentarfeltet. Også, hvis du er klar til at tage det næste skridt, så kan du slette din Facebook-konto permanent.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer