Facebooks patenter afslører dets skæve planer for at indsamle flere data

Indholdsfortegnelse:

Facebooks patenter afslører dets skæve planer for at indsamle flere data
Facebooks patenter afslører dets skæve planer for at indsamle flere data
Anonim

Siden 2008 har Facebook været i brand på grund af sine dataopsamlingsvaner, og hver gang firmaet hævdede at tage op på "ansvaret for at beskytte brugeroplysninger".

Den sociale medier giant lovede det ville "gøre det bedre", men en gennemgang af patenter indleveret af Facebook afslører hvordan virksomheden ønsker at spore alle aspekter af vores liv: din identitet, hvem du er tæt på, forholdsstatus, dine politiske og religiøse synspunkter, etc.

Ifølge New York Times har Facebooks indgivet patenter for at bruge de fremadvendte kameraer til at læse brugernes udtryk og afgøre, om du kunne lide indholdet på dit feed.

Virksomheden ønsker også at spore din socioøkonomiske status, hvor mange timers søvn du får, og det har endda forsøgt at forudsige, hvornår dine venner vil dø!

Selvom Facebook siger, at dets patentansøgninger ikke nødvendigvis udviser sine fremtidige produktplaner, men i det hele taget udsætter de virksomhedens uophørlige sult for at indsamle brugernes personlige oplysninger og finde måder at tjene penge på.

Facebooks skræmmende patenter

Trods løfterne fra Mark Zuckerberg afslører disse syv Facebook-patentansøgninger virksomhedens planer om at samle og udnytte dine personlige oplysninger:

1. Profilering af din forholdsstatus

Dette patent analyserer data som hvor mange gange du tjekker en anden brugers profil eller antallet af personer i dit profilbillede for at forudsige, hvor du er involveret i et romantisk forhold.

2. Kategorisering baseret på din personlighed

Et patent foreslår brugen af personlige beskeder og stillinger til at analysere personlighedstræk. Ved at bestemme omfanget af ekstroversion, din følelsesmæssige stabilitet og tankeproces, kan den målrette dig mod nyhedsartikler eller annoncer, du måske vil have.

3. Forudsiger din fremtid

Denne patentansøgning foreslår at bruge dine meddelelser og indlæg sammen med kreditkorttransaktioner og placering for at forudsige forekomster af større livshændelser som fødsel, død eller eksamen.

4. Identifikation af dit kamera

Et andet patent foreslår analyse af fotografier for at etablere en unik kamera "signatur" baseret på defekte pixels eller ridser på linsen. Denne underskrift kan bruges til at finde ud af, hvem der har uploadet billeder, der klikkes på din enhed.

5. Aflytning på dig

Den ene har til formål at bruge telefonens mikrofon til at lytte og identificere hvilket tv du ser og annoncere, du slår af.

6. Spore din daglige rutine

Denne er virkelig uhyggelig og farlig, da det foreslår at overvåge din ugentlige rutine og underrette andre brugere i tilfælde af afvigelser fra rutinen - hvordan man gør stalking nem 101. Desuden foreslår det at bruge telefonens placering ved midnat for at spore det nøjagtige sted, hvor du Direkte.

7. Brug lokaliseringstjeneste til at etablere et mønster

Dette patent beskriver at bruge din telefonplacering samt dine venner til at bestemme, hvem du er tættest på, og hvor du hænger ud. Det foreslår også at overvåge telefonen for at spore hvor mange timers søvn du får.

Det er et kendt faktum, at virksomheder fil patenter for at slå deres konkurrenter i teknologier, selvom de måske aldrig ser dagens lys. Det samme kunne anvendes på nogle af Facebook's patenter, da reklame er afgørende for virksomhedens forretningsmodel.

Men vi bør være forsigtige med sådanne voldsomme dataindsamlinger, som vi nu ved, at den kunne bruges til mere end målrettet reklame som manipulering af valgresultater og brugernes følelser også.

Populært emne.