10 applikationer Hver Linux bruger musikere bør vide om

Indholdsfortegnelse:

10 applikationer Hver Linux bruger musikere bør vide om
10 applikationer Hver Linux bruger musikere bør vide om
Anonim

Når det kommer til kreativitet, antager folk altid, at en Mac er den bedste, selv i dagens Windows-centriske økosystem. Som følge heraf kender så få mennesker faktisk det mangfoldige landskab af Linux-baserede værktøjer og suiter til rådighed, hvoraf de fleste gratis.

10 Apps til Linux Musikere kan bruge i 2018

1. Audacity

Audacity har været en platform på tværs af platforme for musikere, der bruger Linux på et budget i over et årti nu, og det er ikke underligt hvorfor. Audacity kan muligvis ikke have alle funktionerne i alle de kommercielle lydsporingsprogrammer, men det mangler funktioner, det sikkert udgør i pålidelighed, tilgængelighed og fuldstændig mangel på omkostninger.

Audacity opdateres temmelig ofte med ny kompatibilitet og funktioner. Audacity er det perfekte stykke software til alle mindre optagelsesformål og fungerer som et godt udgangspunkt for alle, der ønsker at prøve digital optagelse, uanset om de bruger Linux, Mac eller Windows.

2. Hydrogen

Hydrogen er en tromme syntese applikation. Du kan fodre Hydrogen en MIDI-fil for at afspille tilhørende prøver, eller du kan spore og afspille MIDI-indgang fra en tilsluttet enhed, såsom en tromle eller tastatur. Hydrogen er meget fleksibel og kan bruges til at spore trommer til alt fra folk til heavy metal til elektronisk musik, forudsat at du har de lydprøver, du har brug for.

Hydrogen kan se skræmmende ud for begynderen, men det er det perfekte kompliment til den trommesløse Audacity-bruger. Hydrogen er også tilgængelig på Linux, Mac og Windows.

3. Ardor

Også Ardor er tilgængelig på Linux, Mac og Windows. Ardor er en digital lyd arbejdsstation suite, der understøtter optagelse, redigering, blanding, mastering, forskellige plugins og VSTs (platform afhængig). Ardor er sandsynligvis det skridt du ville tage efter eksamen fra Audacity.

Det er betydeligt mere sofistikeret, men den sofistikerede er ikke uberettiget. Ardor er meget mere i stand til i mange henseender og et hurtigt glimt, da det let afslører den utrolige mængde kontrol, som Ardor leverer over dine lydprocesser.

4. LMMS

LMMS er Linux MultiMedia Studio, en anden stærk suite til at lave musik, men i stedet for at optage musik som Ardor, er LMMS til komponering af musik. LMMS har en række scoringsredaktører, synthesizers, plugins og JACK-tilslutningsmuligheder. LMMS er en komplet udvalg af værktøjer, der gør det muligt at producere sofistikerede scoringer af elektronisk musik til klassisk.

5. MuseScore

MuseScore er en komponerende suite, der understøtter MIDI-filafspilning samt gemmer dine kompositioner til MIDI. Dette kan hjælpe den gennemsnitlige musikstuderende til at lære at skrive musik uden at spilde dyre scorepapirpuder og giver en vis frihed til at eksperimentere på måder, der ikke er mulige med kun en enkelt spiller og et instrument.

Ved at lægge mange instrumenter, kan en komponist høre deres sammensætning(omend i MIDI instrumenter snarere end ægte) og afgøre, om deres stykke er på vej i den planlagte retning. Desuden kan kombinere MuseScore med LMMS tillade komponisten at generere meget højere kvalitet spor af MIDI score.

6. JACK

JACK er et interessant dyr. Jack tapper ind i Linux's generelle åbenhed på en utrolig nyttig måde. JACK tillader patching og routing af forskellige lyd- og MIDI-kilder og destinationer. Det vil sige, hvis en applikation kan udsende lyd, kan JACK omdirigere den til en anden applikation, der accepterer lydindgang, og ligeledes med MIDI. Dette er en yderst kraftfuld evne, der muliggør tilslutning af applikationer, der ikke engang er klar over hinanden.

7. JAMin

JAMin ser ud til at udvide JACK med forskellige masteringsværktøjer for at sikre, at lyden fra en applikation er perfekt, før du går ind i en anden applikation. JAMin er et værdifuldt værktøj til dem, der udnytter JACK som en sammenhængende ramme i deres digitale lydarbejdsstation.

8. Tux Guitar

TuxGuitar er et super flot værktøj, der ligner MuseScore er mange måder, men er primært den omvendte. I stedet for at fokusere på komposition, fokuserer TuxGuitar på læring. TuxGuitar er en guitar(og andre strenginstrumenter med frets) tablatur ansøgning. Det er til optagelse af hvordan musik afspilles(snarere end hvordan musik lyder, når det spilles).

Man kan indtaste de nødvendige noter og instruktioner for at spille den nyeste indy sang eller tage en fil fra et forum for at lære et klassisk rock hit. TuxGuitar er en gratis og open source-modstykke til de mange proprietære applikationer, der kan have marginalt bedre funktioner, men TuxGuitar kommer ud med at svinge med støtte til en lang række filtyper, selv nogle af de proprietære.

9. Renoise

Renoise er et sort får på vores liste, fordi det er det eneste emne, der ikke er open source. På trods af det fortjener Renoise at nævne, fordi det er en platforms kommerciel lyd suite. Ved at kombinere flere elementer fra mange af de tidligere applikationer har Renoise udskåret sin egen niche med lydproducenter, fordi den tager en ny tilgang til produktionen af musik, der gør den unik.

Renoise kommer til en pris, men mange anmeldelser vil vise dig, at det er noget, der er værd at gøre sig bekendt med, især hvis du tager dig seriøst som en elektronisk musiker.

10. Linux Real-Time Kernel

Vores sidste er ikke ligefrem en ansøgningi sig selv men er en meget god omtale. En af de største begrænsende faktorer i lydproduktionen, især med hensyn til optagelse af lyd i modsætning til MIDI, er latensen. Det skyldes mængden af tid fra mikrofonen til sporet. Dette skyldes, at lyddataene skal passere gennem flere buffere.

Den analoge til digitale konverter ville have sine egne buffere, mindst en til input og en til output, så ville USB-bussen have en til den grænseflade. Derefter kan der være en række buffere i operativsystemet og lydoptagelsesprogrammet du bruger. Hver buffer tilføjer mere og mere latens. Dette kan være små fraktioner af et sekund, men til enhver kræsne musiker kan det være for meget. Her kan Linux-kerne i realtid hjælpe.

Linux-kerne i realtid øger denne type datastrøm men på bekostning af andre. Realtidssystemer bør kun bruges til real-time applikationer. Når det siges at bruge en kerne i realtid, kan det reducere latensen til meget lavere niveauer og dermed øge din lydproduktionskvalitet(i hvert fald i dette aspekt) og reducere frustrationen ved korrekt synkronisering af dine spor.

For dem, der er interesseret i et enkelt stop for meget af ovenstående, skal du også tjekke Ubuntu Studio; det kører endda kerne i realtid, så du behøver ikke bekymre dig om at gå gennem smerterne ved at kompilere en selv.

Er der andre programmer, du bruger til musikproduktion? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Populært emne.