Lavprissede Android-telefoner afsendt med præinstalleret 'Cosiloon' Malware, siger Avast

Lavprissede Android-telefoner afsendt med præinstalleret 'Cosiloon' Malware, siger Avast
Lavprissede Android-telefoner afsendt med præinstalleret 'Cosiloon' Malware, siger Avast
Anonim

Overvejer du at bosætte sig på en billigere Android-telefon? Du vil muligvis gerne tage denne beslutning op til fornyet overvejelse.En undersøgelse foretaget af Avast Threat Labs rapporterer, at flere Android-enheder leveres med malware forudinstalleret på dem.

Rapporten siger, at mere end 100 lande, herunder USA, Rusland og Storbritannien, er blevet ramt af adware og malware, der bæres af hundredvis af sådanne billige Android-enheder, som omfatter producenter som ZTE, myPhone og Archos.

Denne adware kaldet "Cosiloon" har været aktiv i tre år og blev først set af Dr. Web i 2016. Også fjernelsen er ekstremt vanskelig, da adware sitter i enhedens firmware.

Hidtil har Avast fundet sin tilstedeværelse på tværs af 18.000 af sine brugerenheder. Google er blevet informeret om malware af Avast, og tech giant har "taget skridt til at afbøde de ondsindede muligheder for mange appvarianter på flere enhedsmodeller ved hjælp af internt udviklede teknikker."

Tweaks er blevet udført i Google Play Protect for at sikre, at apps med sådan malware ikke rulles ud i fremtiden. Google har også kontaktet firmwareudviklerne og har opfordret dem til at tage de nødvendige forholdsregler for at løse problemet.

Adware forårsager en overflod af popup-annoncer til at fungere i brugerens browser og dermed skjule skærmen. Malware har to hoveddele: Dropper og Payload.

I Avast-rapporten er der blevet udpeget to varianter af droppere til at levere de problemer, der forårsager lastbelastning i smartphones.

Der er fundet mere end 100 nyttelaster i de berørte enheder; hvoraf kun to er synlige som apps på startskærmen. En nyttelast var skjult i appen 'Goolge Contacts'. Andre varianter af nyttelast blev fundet i systemapplikationslisten med navne som "MediaService", "VPlayer" og "eVideo2Service".

Hvis du falder ind i kategorien af berørte brugere, kan du downloade Avast antivirus, eller du kan henvise det officielle blogindlæg af Avast.

Populært emne.