loader
bg-category
Den anden side af solen bliver afsløret for første gang

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Siden tidernes ugen havde sol altid været den mest fascinerende og vigtige himmelske genstand for mennesker. Vi har nået til alle de oprindeligt holdt ni planeter i dette solsystem, men har stadig ikke nok information om vores egen stjerne.

NASA ser ud til at være i brand lige nu. Nyheden om de nye horisonter, der når Pluto og sender sine billeder med høj opløsning, gør stadig jordarterne ekstase over internettet, og nu dette. Takket være NASA er det første gang, vi ser den anden side af Solen.

NASAs STEREO-A eller Solar Terrestrial RElations Observatory-Ahead har taget et billede af den anden side af solen den 15. juli 2015 med Extreme UV Imager. Dette billede viser solen i blåt, fordi den ligger i en bølgelængde på 171 Ångstrøm.

Se også: Vinteren kommer! Forskere forutsiger mini-istid på 15 år

STEREO er NASAs program til at indfange den fjerne side af Solen, som aldrig har været synlig før. Som solen roterer hver 25 dage, og jorden drejer rundt om solen, kunne vi ikke synkronisere og få oplysningerne på den anden side af Solen nogensinde.

STEREO rumfartøjer (Ahead and Behind) blev lanceret den 26. oktober 2006, og ved hjælp af Månens gravitationsstyrke som slangekraft spredes rumfartøjerne nu rundt om Solen i forskellige baner med deres rumfartøj / Sol / Jordvinkel ændres kontinuerligt for at komme bag Solen.

I løbet af alle disse år er rumfartøjerne og Jorden ud af synkronisering, og nu er STEREO-A på den anden side af Solen. STEREO-A nåede til den fjerne side af solen den 24. marts. De første billeder blev modtaget den 11. juli.

STEREO-A havde gået på en 3 måneders slummer fra den 24. marts til den 8. juli, da transmissionen blev forstyrret på grund af solaktivitet. Rumfartøjet opereret i sikker tilstand hele tiden.

STEREO rumfartøjer sætter os i stand til at studere stereoskopiske billeder af solen og studere forskellige fænomener sådan en koronal masseudkastning.

Kilde: NASA

For flere opdateringer og interessante historier fra fossBytes, abonner på vores nyhedsbrev. [newsletter_signup_form id = 1]

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer