loader
bg-category
Yanny eller Laurel Forklaret: Hvorfor er dette lydpussesbrud på internettet?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Hvis du har tjekket din sociale medieplatform tidligere i dag, har du måske set på tværs af debatten om "Yanny eller Laurel", der har splittet internettet i to.

Hvis du ikke har det, her er lydfilen, der har udløst et argument mellem netizens og folk er freaking out:

Hvad hører du ?! Yanny eller Laurel pic.twitter.com/jvHhCbMc8I

- Cloe Feldman (@CloeCouture) 15. maj 2018

Hvordan begyndte Yanny vs Laurel debatten?

Tirsdag offentliggjorde en social media-indflydende og designer, Cloe Feldman, denne video på Twitter, som snart udløste en debat blandt Twitterati. Denne video er nu gået viral og gør i øjeblikket runder på andre sociale netværk platforme som Facebook og Instagram.

Hvad er sandheden bag Yanny og Laurel?

Mens Team Yanny og Team Laurel fortsætter med at bevise hinanden forkert, har lydeksperter fundet det rigtige svar. Det viser sig, at begge sider er korrekte.

Akustisk analyse af lyden viser, at tricket ligger i lydfrekvensen. Der er faktisk to separate stemmer i optagelsen: en lyder som "Laurel" med en lavere frekvens, mens den anden lyder som "Yanny" ved højere frekvenser.

Så hvis du spiller lyden med et højt lydniveau, er det højst sandsynligt, at du hører "Laurel", og et lavere lydstyrke får det til at lyde som "Yanny." Det afhænger også meget af lydsystemet, der afspiller lyden.

Eksperter siger, at mekanikken i vores ører også har meget at gøre med det endelige resultat og afhænger af, hvad du erforventerat høre. Jeg kan personligt høre begge, hvis jeg fokuserer nok på den version, jeg vil høre.

Dette vil ikke være første gang, når en mind-boggler som denne har brudt internettet. Mange af os vil huske den berygtede Gold / Blue Dress-debat fra 2015. Intet andet har samlet så meget af uenighed siden da!

Så hvad hører du? Shout ud i kommentar sektionen!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer