loader
bg-category
7 Vigtige fakta fra Facebooks seneste EF-standardrapport

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

I et forsøg på at retfærdiggøre og sikkerhedskopiere Mark Zuckerbergs påstande om Facebooks intensive indsats for at kibosh uanvendeligt indhold, udgav tech giant en Facebook Community Standards Enforcement Report.

Maiden-rapporten spænder over 81 sider og snakker i detaljer om statistikkerne om håndhævelse på seks forskellige nøgleområder, nemlig grafisk vold, voksen nøgenhed og seksuel aktivitet, terrorpropaganda (ISIS, al-Queda og tilknyttede virksomheder), spam, hadsprog og falsk konti.

Dataene i rapporten analyserer perioden mellem oktober 2017 og marts 2018.

Opført nedenfor er nogle af de vigtigste statistikker fremhævet i rapporten:

  • Ifølge rapporten har Facebook slettet 837 millioner stykker spamindhold modtaget i første kvartal 2018, og næsten 100% af de samlede indlæg blev markeret og fjernet af Facebook-systemer, før nogen flaggede det.
  • Så mange som 583 millioner falske konti blev deaktiveret i 1. kvartal 2018. Rapporten nævner, at de fleste af de falske konti blev taget ned i minutter fra deres oprettelse. Desuden var estimeret 3 til 4% af de samlede aktive konti stadig falske.
  • 3,5 millioner indholdstyper, der overtrådte Facebooks retningslinjer og blev betegnet som voldeligt indhold, blev fjernet fra portalen. 86% af de samlede nedlagte stillinger blev bortskaffet af det intuitive Artificial Intelligence-system, før enhver bruger flaggede dem.
  • 21 millioner stillinger med voksen nøgenhed og seksuel aktivitet blev indkaldt i første kvartal 2018, og af dem blev 96% indlæg automatisk registreret af smart AI-systemet på Facebook.
  • Facebook fangede og fjernede 1,9 millioner indholdstyper, der spredte terrorpropaganda i åbnings kvartalet 2018. Interessant nok var dette tal 72% mere end det tal, der blev registreret i det foregående år.
  • Mark Zuckerberg blev sat spørgsmålstegn ved tungt for modstandsmekanismen for at stoppe haderposter i hans meget talte om udseende før embedsmændene. Rapporten fremhæver udtrykkeligt Facebooks manglende evne til at identificere og nedlægge stillinger, der indeholder enhver form for hadttale ved hjælp af automatiserede systemer. Ifølge rapporten blev 2,5 millioner stykker mistænkt for hadttale fjernet i 1. kvartal 2018, og deres AI-system rapporterede kun 38% af dem.
  • En stigning på 4% har været vidne til de anmodninger, som tjenestemænd fra forskellige lande modtog for kontodata. Facebook modtog 82.341 anmodninger om at oplyse brugerens kontooplysninger. USA toppede listen med 53625 anmodninger, og Indien står på den anden position med 17262 anmodninger.

Rapporten er en klar indikation af, at Facebook er forpligtet til at gøre platformen til et venligt sted for brugerne. Selvom det faktum, at rapporten kun springer tal og ingen eksempler blev vist for at tilbageføre numrene. Dette bringer rapportens troværdighed i fare.

Desuden har Facebook klart gennem sin rapport, selvklart sit AI-system, og har beroliget Zuckerbergs udtalelser i sin høring, før den amerikanske senat vedrørende kunstig intelligens er en af ​​de mest effektive metoder til at filtrere det store antal indhold.

Har du noget at tilføje? Del dine synspunkter og fortsæt med at læse Fossbytes.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer