loader
bg-category
John Carmack, legendarisk udvikler af Wolfenstein 3D og Doom, reflekterer over hans forhold til Steve Jobs

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

John Carmack, manden bag nogle af de kult klassiske videospil som Wolfenstein 3D, Quake and Doom, har reflekteret over hans fremmede og ærbødige forhold til Steve Jobs i et Facebook-indlæg.

I hans indlæg ser Carmack Steve Wozniak og Steve Jobs som hans barndoms helte. Han siger "Jobs og Wozniak var ærede tal for mig, og at have en Apple 2 var en afgørende egenskab for flere år af min barndom." En stor fan af Apple og dets innovation på det tidspunkt, sagde Carmack, at det første store køb han gjorde efter succes med at sælge hans populære spiltitler som "Commander Keen" og Wolfenstein 3D "var en Apple NeXT-computer, som spillede en vigtig rolle i hans softwareudvikling, senere.

Doom, det populære videospil, blev udviklet ved hjælp af NeXT hardware under ledelse af Carmack, som var så fascineret af den hardware, som han foreslog at lancere spillet med "Developed on NeXT Computers" tag. Hans anmodning blev afvist på det tidspunkt af Apple-embedsmænd. Efter hans kamp begyndte at sætte mærke til branchen, blev Steve Jobs enig i sit forslag om at udnytte det, men "det skib havde sejlet", sagde Carmack.

Carmacks interaktioner med Steve

Da Carmack blev indkaldt i Apple for at diskutere fremtiden for spil i iPhone, forsøgte han sit bedste for at overbevise dem om at vedtage OpenGL som deres 3D Graphics API for at åbne nye horisonter inden for gaming til Apple. Han tilføjede, at Steve argumenterede med ham over det.

"En del af hans metode, i hvert fald med mig, var at aflede moderne muligheder og tørde mig fortælle ham anderledes", sagde Carmack om Steve og "Det var ofte frustrerende, fordi han med fuld tillid kunne tale om ting, han bare var klar over forkert om, ligesom prisen på hukommelse til videokort og mængden af ​​systembåndbredde, der kan udnyttes af AltiVec-udvidelserne. "

John Carmack har optrådt i mange Keynotes sammen med Steve Jobs, og han beskrev det som "en skør brandboremaskine med ikke nok tid til at gøre tingene rigtigt og kræver generelt heroisk indsats fra mange mennesker for at få det til at ske overhovedet." I hans øjne , "Keynote Steve" var yderst særlig om fine detaljer under keynotes, og det var ofte umuligt at arbejde med ham på grund af dette. Han tilføjede også, at det forbedrede kvaliteten af ​​præsentationerne betydeligt.

Steve inviterede også Carmack til at udvikle OS til ham, som han nægtede. Han diskuterede mere om sin protean natur, han sagde "Steve Jobs" helten / shithead "rutsjebane var rigtig, og efter at have kørt højt i lang tid, var jeg nu på downside." Efter en nedfald med Steve blev Carmack nægtet adgang til den tidlige iPhone SDK ifølge de direkte instruktioner fra Apples medstifter.

"Jeg viste sig for ham"

Reminiscing om hans forbindelse med Steve, Carmack huskede, hvordan han hang på ham og hvordan alle reagerede på det hilarisk. Desværre var det det sidste interaktion der skete mellem de to, før Steve døde i oktober 2011 på grund af kræft i bugspytkirtlen.

Han konkluderede posten ved at tilføje "Jeg bekræfter mange af de negative karaktertræk, han var berygtet for, men elementer af den vej, der førte til, hvor jeg er i dag, var betinget af de buler, han forlod i universet." Sammenfattende opsummerede han hans både gode og dårlige erfaringer med Jobs ved at afslutte posten med "jeg viste sig for ham."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære

Ny