loader
bg-category
Hvad er Svchost.exe-processen på min Windows-pc? Er Service Host Process et virus?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Ud af de mange systemprocesser, der kører på Windows, er det en, der sneg mig meget tidligere, svchost.exe-processen i Task Manager. Jeg kan stadig huske konstant bekymrende, hvorfor er internettet langsomt, fordi nogle ukendte data holdes downloadet hele tiden. Jeg var næsten overbevist om, at nogle malware levede på systemet. Det var senere, at jeg indså, at nogle Windows-processer brugte båndbredden. Det var svchost.exe. Så lad os diskutere, hvad denne proces er i detaljer.

En vigtig milepæl i udviklingen af ​​Windows kom med udgivelsen af ​​Windows NT 3.1. Microsoft begyndte at optimere Windows for at reducere forbruget af systemressourcer. Tjenesten Host (SvcHost) blev introduceret med Windows 2000 langs de tilsvarende linjer.

Hvad er svchost.exe processen?

SvcHost er en generisk værtsproces, der er designet til at imødekomme behovet for flere Windows-tjenester på én gang, snarere end at give hver tjeneste sin egen proces, som ville øge byrden på systemet. Denne servicehostproces tillader forskellige tjenester at dele ressourcer på systemet, herunder CPU, RAM, harddisk og andre komponenter. Disse tjenester er knyttet til SvcHost-processen ved hjælp af DLL'er (Dynamically-linked libraries).

Tidligere brugte Windows-tjenester EXE-filer, men nu bruges DLL'er som et alternativ. Disse filer indeholder kode, der kan bruges af flere programmer og tjenester. Således kan en fælles DLL-fil bruges af forskellige tjenester, og det er lettere at foretage ændringer i koden. Tjenesten Host Host-processen kører dog stadig en EXE-fil, der er placeret i mappen System32 i Windows-systemdrevet.

SvcHost-processen kan køre i mere end en instans, hvor den er vært for forskellige former for tjenester som Windows Update, Task Scheduler, SuperFetch, BITS osv. Se bare på fanen Processer i task manager for at se de forskellige forekomster, der er vært for en eller flere tjenester. For at få flere oplysninger, skal du gå til fanen Detaljer, hvor den viser proces-id, hukommelsesforbrug, status osv. Om Svchost-procesinstanserne.

Hvad er behovet for flere Svchost-tilfælde?

Vi kan forstå arbejdet med SvcHost-processen, der kører i Task Manager ved hjælp af et eksempel. Forestil dig at du er på et buffet middagsselskab fuld af hundredvis af mennesker. Nu er en måde at lade alle de sultne bælg (Windows-tjenester) tage fødevaren selv. Men dette ville kun resultere i kaos. Den anden måde er at udpege en server (Service Host), der kan levere mad til folket.

I enkle ord, så virker SvcHost. Ikke kun serveren kunne håndtere situationen effektivt, men maden kan også forhindres i at blive spildt.

Antag nu, at buffet er multi-cuisine. Nogle mennesker kan spise kinesere, og nogle vil gerne gribe burritos. Så vi kan have forskellige servere (flere forekomster) til at vise forskellige køkkener til folket.

Hvis der kun er en fyr, ville det være svært at klare situationen, hvor forskellige mennesker beder om forskellige retter. Nogle kan endda blive vred på serveren for at forårsage forsinkelse. Det samme gælder for de tjenester, der er forbundet med SvcHost-processen.

Hvis en af ​​tjenesterne bliver beskadiget, vil den påvirke processen og alle andre tjenester, der er relateret til den. Det kan resultere i uønskede konsekvenser som den blå skærm af døden. Derfor er der flere Svchost-tilfælde.

Sådan kontrolleres tjenester, der kører under Svchost-processen i Windows 10?

Der er to måder, du kan gøre. En af dem er allerede nævnt ovenfor. Du kan åbne Task Manager for at se listen over Service Host-processer, der kører i Windows 10 under overskriften Windows Processes.

For at kende listen over tilsluttede tjenester skal du udvide enhver svchost-procesinstans. Højreklik på serviceværtsinstansen og klik Gå til Detaljer at vide mere.

Sådan får du vist Svchost-tjenester ved hjælp af kommandolinjen

I Windows-kommandoprompten kan du bruge opgavelisten til at hente listen over alle de kørende tjenester, der kører under SvcHost.exe. Brug følgende kommando:

opgaveliste / svc / FI "imagename eq svchost.exe"

Den viser listen over alle svchost.exe-procesinstanser sammen med deres proces-id og tilhørende Windows-service.

Er SvcHost Process en virus?

Det er tilsyneladende ikke en virus. Først til Microsoft har en ændring af hjertet, eller noget ondskabsfuldt malware maskerer sig som Service Host-processen. Det vil ikke være overraskende, hvis sidstnævnte er tilfældet. Det mindste du kan gøre for at få øje på en Svchost-virus er åben Task Manager og gøre noget grave.

Højreklik på den mistænkelige Svchost-proces under fanen Processer, og klik på Åbn filplacering. Nu kan du kontrollere, om du bliver taget til et systemplacering, der ikke er normalt (ikke placeret i mappen System32).

Hvis alt virker fint, og du stadig bekymrer dig, kan du gøre en fuld scan af dit system ved hjælp af Windows Defender eller noget tredjeparts antivirusprogram.

Svchost.exe (netsvcs) spiser mine internetdata

Som jeg fortalte dig tidligere var en af ​​mine største bekymringer netsvcs proces; Det er en delproces af Service Host ansvarlig for forskellige opgaver i Windows. Den bruges af en række Windows-tjenester som Windows Update og BITS. Folk ser sædvanligvis ukendt båndbreddeforbrug på deres maskine, selvom den er inaktiv. Dette skyldes, at BITS bruger båndbredden til at downloade systemopdateringer.

Du kan stoppe BITS-tjenester ved at gå til Task Manager> Services > Højreklik på Background Intelligent Transfer Service (BITS). Klik nu på Hold op. Hvis du gør dette, stoppes overførslen.

Alternativt åbner du Resource Monitor> Netværk faneblad. Højreklik på svchost.exe (netsvcs) og klik på Afslut proces træ.

Vigtig: Selv om det ikke anbefales at stoppe en svchost-proces, har jeg gjort det nogle gange og observeret et øjeblikkeligt fald i båndbreddebrugen. Men du bør vide, hvad du laver.

Svchost.exe bruger min hukommelse: hvad skal jeg gøre?

Nogle brugere har også rapporteret om hukommelseslækageproblemer som 100% CPU-brug på deres pc'er. På grund af en eller anden grund begynder Svchost-processen at goble hukommelsen på maskinen til det punkt, at det begynder at bremse. Du kan få vist sådanne svchost.exe-tilfælde i fanen Detaljer, og søg efter høj brug i hukommelseskolonnen for en tjeneste.

Højreklik på processen og klik på Gå til Service (r). Der vil det fremhæve de relaterede tjenester, der forårsager hukommelseslekken.

Så dette var et kort stykke om, hvad der er svchost.exe-processen og nogle relaterede problemer. Hvis du har noget at tilføje, så slip dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer