Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver - Udgivelsesdato og 14 største funktioner

Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver - Udgivelsesdato og 14 største funktioner
Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver - Udgivelsesdato og 14 største funktioner
Anonim
Opdatering: Ubuntu 18.04 er nu officielt udgivet.

Efter udgivelsen af Ubuntu 17.10 Artful Aardvark meddelte Canonical CEO Mark Shuttleworth, at Ubuntu 18.04, som ville være en LTS-udgivelse, vil blive kaldt "Bionic Beaver." Mens Beaver refererer til en stor, amfibisk gnaver med glat pels og skarpe tænder, Bionic er en ode til robotikken og kunstige kropsdele.

Vi har også lavet en lille afstemning på vores hjemmeside vedrørende navnet. Ca. 80% besøgende elskede kodenavnet. Andre foreslog navne som Ballsy Baboon, Busy Bee, Bumble Bee osv. Dette bringer os også til næste trin, dvs. at udforske, hvad der kunne være de forventede funktioner i Ubuntu 18.04 LTS. I tilfælde af at du kører en LTS-udgivelse og planlægger at foretage opgraderingen til 18.04, vil tingene sikkert være spændende for dig.

Men før vi går ind i funktionerne, lad os fortælle dig om Ubuntu 18.04-udgivelsesdatoen.

Ubuntu 18.04 Udgivelsesplan:

Canonical har lavet Bionic Beaver udgivelsesplanen offentlig og forventet udgivelsesdato er ikke overraskende. Den første Alpha til opt-in-smag forventes afsendt den 4. januar 2018. Den endelige stabile udgivelse vil være tilgængelig den 26. april 2018. I øjeblikket kan du få fat i de daglige bygninger til dine testformål.

 • Alpha 1 Udgivelse: 4. januar
 • Alpha 2 Udgivelse: 1. februar
 • Feature Freeze, Debian Import Freeze: 1. marts
 • Beta 1-frigivelse: 8. marts
 • Endelig beta frigivelse: 5. april
 • Final Freeze, Release Candidate: 19. april
 • Final Ubuntu 18.04 udgivelse: 26. april

Ubuntu desktop udvikling proces er kendt for at følge en streng tidslinje, så de ovennævnte datoer skulle vise sig at være ret præcise. På grund af nogle mindre hikke i udviklingsprocessen kunne også nogle få ændringer foretages af Canonical. Alligevel giver dette en ret solid idé om, hvornår du skal planlægge næste Ubuntu-udgivelsesfest.

Ubuntu 18.04 LTS Features

1. GNOME 3.28 desktop

Hvis du ikke har prøvet Ubuntu 17.10 Artful Aardvark, er 18.04 LTS en helt ny oplevelse for dig. Med 17.10 har Canonical allerede lavet et skift til GNOME desktop som standard med nogle tweaks. Så for eksisterende LTS-brugere vil tingene blive ret nye.

Om GNOME-versionen kan vi forvente, at GNOME 3.28 afsendes 18.04.

2. Kernel 4,15

"Ubuntu Kernel Team skal hver 6. måned vælge den kerne, der skal bruges i den næste udgave. Vi ser på Ubuntu-udgivelsesskemaet, og hvordan det vil stemme overens med opstrøms kerneludgivelser, "skrev Ubuntu Kernel Team i et nyligt indlæg. Holdet forventer, at Linux-kernen 4,15 vil drive Ubuntu 18.04.

Nogle af de bemærkelsesværdige Kernel 4.15 funktioner er:

 • AMD Secure Memory Encryption Support
 • Bedre strømstyring
 • CPU controller til cgroup v2 interface
 • Bedre støtte til ældre og nyere hardware
 • Seneste drivere og rettelser

3. Nyt skrivebord og ikon tema (Udsat til næste udgivelse)

Opdatering: Denne ændring er udskudt til 18.10 frigivelse.

Selv om Ubuntu 17.10 har gennemgået en renovering med GNOME-skrivebord, ligner dets udseende stadig meget som tidligere versioner af Ubuntu. Baseret på den generelle feedback fra samfundet, ser teamet på at inkludere et nyt desktop og ikon tema til udgivelsen 18.04.

4. Xorg som standard

På grund af i april 2018 vil den næste LTS-udgivelse ske med både traditionelle Xorg-grafik og en ny Wayland-baserede stak. Men Xorg vil være standard. Ubuntu-udviklingsholdet har oplyst forskellige grunde til dette valg, herunder en bedre ydeevne af software som Hangouts, Skype og WebRTC-tjenester i Xorg. Det forbedrer også bedre fra Shell nedbrud. For Ubuntu 18.10, vil holdet igen re-evaluere Wayland som standard.

5. Minimal installationsmulighed

Sammen med den kommende Ubuntu 18.04 LTS udgivelse, vil brugerne kunne udføre en magert installation af Ubuntu. Denne mulighed vil fjerne mange softwarepakker, og du får et system, der vil have et skrivebordsmiljø, en webbrowser, et systemværktøj til kernen og ikke meget mere. Denne indstilling vises i Ubuntu-installationsprogrammet. Bemærk, at det ikke er en erstatning for eksisterende Ubuntu Minimal ISO.

6. Ubuntu indsamler nogle data

Som en ny meddelelse om Ubuntu-postliste begynder Canonical at indsamle nogle brugerdata relateret til systemkonfiguration og installerede pakker på maskinen. Fra Ubuntu 18.04 LTS, vil denne opt-out-mulighed blive leveret i installationsprogrammet. Læs om denne forventede funktion i detaljer her.

7. Nyt installationsprogram til Ubuntu Server

Med Ubuntu 18.04 opdaterer Canonical endelig Ubuntu Server kommandolinjeinstallatøren. Den nye installatør, der hedder Subiquity, vil være standard et i kommende LTS-udgivelse. Denne ændring vil give det et nyt udseende til serverinstallationsprocessen, som indtil nu var Debians tekstbaserede installationsprogram.

8. Støtte til farve emojis

Ja, farverige emojis kommer endelig til Ubuntu-skrivebordet. Denne nye funktion giver dig mulighed for at vise farve emoji i forskellige apps. Selvom mange dødelige Linux-fans vil benægte, at det er en udvikling, der er meget opmærksom, er emojis vigtige for dagens messaging og kommunikation. Så det er glædeligt at kunne se emojis i deres farverige tøj.

9. Hurtig opstartstid

Canonical arbejder også på at fremskynde Ubuntu boot-tiden ved at bruge systemd's funktioner. Dette er en spændende ændring, og det vil være interessant at se, hvad desktop-teamet klarer at nå på dette område.

10. Støtte til zstd komprimeringsalgoritme

Med Facebooks zstd-komprimeringsalgoritme, kan du nu forvente en hurtigere Ubuntu installationshastighed på ca. 10% med 18.04.

11. OpenJDK 10

Ubuntu 18.04 frigiver skibe med OpenJDK 10 som standard. Efter OpenJDK 11 vil sende senere i år i september, vil det være standard.

12. Netværksændringer og forbedringer

De væsentligste netværkskonfigurationsrelaterede ændringer i Ubuntu 18.04 er:

 • systemd-resolved er standard DNS resolver
 • NetworkManager kommer med teaming support med libteam
 • ifupdown depcrecated; netplan.io tilføjet
 • Networkctl-kommandoen er tilgængelig for at se en oversigt over netværksenheder

13. Nye tapeter

Det siger sig selv, at Ubuntu 18.04 kommer med smukke nye wallpapers, der er blevet bidraget af samfundet via Ubuntu 18.04 LTS Free Cultural Showcase contest. Du kan tjekke baggrunde her.

14. Andre vigtige ændringer

 • LibreOffice 6.0
 • GNOME's indbyggede skærmtastatur i stedet for Onboard
 • Kalender får ugevisning
 • System Log erstattet af Logfiler
 • gconf ikke længere tilgængelig

Bemærk: Dette er en løbende opdateret artikel. Vi opdaterer det for at tilføje nye funktioner, der vil være en del af den endelige Ubuntu 18.04 LTS-udgivelse. Fortsæt læsning.

Populært emne.