loader
bg-category
Facebooks Big Change: Fusionerer 20 Privacy-skærme til 1 "Genvejstaster til privatlivets fred"

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Facebook har været travlt med at fastsætte deres synder fra fortiden. De har allerede offentliggjort fuldbliv undskyldninger i aviser, tabt milliarder af dollars, besvaret hårde spørgsmål, mistede konti til SpaceX og Tesla, og meget mere.

På baggrund af de seneste fremskridt har virksomheden skabt en stor privatlivsændring for brugerne. En ny valgmulighed for genvejstilfælde giver forskellige Facebook-privatlivsindstillinger, som blev spredt på tværs af 20 forskellige skærme til ét sted. Virksomheden indrømmer, at der er "svært at finde" privatlivsindstillinger og andre vigtige værktøjer.

Genvejstaster giver dig mulighed for at styre alt fra tofaktorautentificering, hvem kan kontakte dig, hvem ser din Facebook-aktivitet, om søgemaskiner kan linke til din profil mv.

De har gjort det lettere for folk at downloade deres Facebook-data. Der er også en ny funktion kaldet "Få adgang til dine oplysninger", som giver brugerne mulighed for at administrere ting som indlæg, reaktioner, kommentarer og søgeforespørgsler. Brugere kan slette noget fra deres tidslinje eller profil, hvis de vil have det.

Facebook til at afskaffe tredjeparts datamæglere

Det vides allerede, at Facebook kilder data fra tredjeparts mæglere. En tidligere undersøgelse fra ProPublica foreslog, at Facebook filtrerer data i tusindvis af kategorier. Sammen med hvad Facebook allerede ved, kan det målrette annoncer til brugerne.

Det indeholder oplysninger som offline shopping detaljer, løn detaljer, realkreditlån mv. Denne type oplysninger hjælper hovedsagelig små og mellemstore virksomheder, som ikke har deres eget sæt kundedata til målretning af annoncer.

Som en del af deres massive oprydning har Facebook foretaget en ny meddelelse om at afslutte deres annonceringsprogram for partnerkategorier, hvor det virker sammen med tredjeparts datagrupper til annonceringsmålretning. En vigtig grund til, at det kan blive skrabet af, er, at Facebook ikke har kontrol over, hvordan dataene indsamles i første omgang. Og det vil ikke være godt for virksomheden, hvis der sker noget galt.

"Selvom dette er almindelig industri praksis, mener vi, at dette trin, der afvikles i løbet af de næste seks måneder, vil bidrage til at forbedre folks privatliv på Facebook," udtaler Facebooks produktmarkedsdirektør Graham Mudd i en erklæring.

Det blå netværkets seneste bevægelse vil påvirke store dataaggregatorer som Experian, Acxiom, Oracle Data Cloud osv. Men efter at have gennemgået deres nuværende forhold vil virksomheden stadig arbejde med Experian og Acxiom for at måle annonceeffektivitet og målinger.

Mens det seneste træk kommer i kølvandet på Cambridge Analytica-ilden, ville situationen ikke have noget bedre, selvom ændringerne blev rullet ud tidligere.

Kilder: Facebook, Recode

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer