loader
bg-category
Kina udvikler ansigtsgenkendelsesteknologi; Scanner landets befolkning i 1 sekund

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

I et forsøg på at opgradere overvågningssystemerne har Kina implementeret ansigtsgenkendelsesteknologi på tværs af 16 regioner i landet.

Systemet kan angiveligt scanne over Kinas befolkning, hvilket er omkring 1,4 milliarder om 1 sekund og verdens befolkning på næsten 2 sekunder.

Ansigtsgenkendelsessystemet er en del af Skynet; et initiativ, der blev lanceret tilbage i 2005, og som endelig er kommet til at fungere.

Skynet er Kinas landsdækkende overvågningsprogram, der har til formål at øge brugen samt overvågningskameraernes ydeevne.

I øjeblikket har Kina beskæftiget omkring 170 millioner overvågningskameraer og planlægger at øge dette tal op til 570 millioner i 2020. Det betyder, at der ville være et kamera til hver to borgere i landet.

I de seneste to år har den eskalerede brug af ansigtsgenkendelse teknologi i Kina hjulpet med at arrestere over 2.000 mennesker.

Ved hjælp af dette super-hurtige overvågningssystem kan politiet nu følge bevægelser af mistænkelige mål, finde manglende personer og endda forudsige forbrydelser.

Udviklerne har hævdet, at dette system har en nøjagtighed på 99,8%, og det fungerer godt uanset vinkel eller lysforhold.

Kina har til hensigt at være i spidsen for den kunstige intelligensindustri, og denne ansigtsgenkendelsesteknologi er kun en lille del af det.

Et dokument der understøtter denne kendsgerning er antallet af AI-patenter, der blev anvendt i Kina sidste år, hvilket tilsyneladende var fem gange mere end USA's.

Således formåede Kina for første gang at sikre flere investeringer end USA i den internationale AI-platform.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer