Er Apple klar til at overføre Mac til ARM? - Det begynder at se ud som det

Er Apple klar til at overføre Mac til ARM? - Det begynder at se ud som det
Er Apple klar til at overføre Mac til ARM? - Det begynder at se ud som det
Anonim

Apple chokerede verden, da iPhone 8 blev benchmarked, og det viste sig at være hurtigere end en Core-i5. Nå har Apple længe reduceret deres afhængighed af andre producenter til ting som modemer, grafikprocessorer, RAM og NAND flash-lagring. Apples afhængighed af tredjepartsprodukter resulterer i dyrere produktionsomkostninger og mindre kontrol over komponenter. Men CPU'en er hyldet som en af de sværeste komponenter til at producere, i det mindste, når du skal konkurrere med udførelsen af Intel og AMD. Har Apple det, der kræves for at påtage sig x86? Alle tegn synes at indikere, at de i det mindste tror de gør. Lad os dykke dybere ind i denne diskussion.

Apple har været poaching engineering talent, sikring af IP og købe andre producenter i løbet af de sidste par år. Det har altid været klart, at Apple er aggressiv, men handlingerne synes alle at pege i en enkelt retning i løbet af de sidste par år.

For det første forventes Apples nye iMac Pro, der indeholder en af deres ARM-CPU'er, og mere. ARM-CPU'en mistænkes for at levere nogle sikkerhedstjenester samt erstatte nogle andre diskrete hardware controllere. Derudover er chippen leveret til altid-on Siri, en tjeneste, der ellers ville binde CPU-tid. Mens denne brug af ARM-CPU'en minder om tidligere samprocessorer i 90'erne, er det helt sikkert et tegn på, hvad fremtiden holder for Apple-produkter. Denne integration af ARM i et x86-system viser, at Apple allerede er seriøst om at implementere deres ARM-CPU'er i deres computere, det handler ikke længere om spekulation. Selv om dette ikke præcist angiver et skridt til ARM-arkitekturen, viser det sig, at Apple føler sig nødt til at fylde nogle hulrum med deres egne chips.

For det andet forlod Apple tech entusiaster skeptiske, da benchmarks begyndte at overflade, der angav, at iPhone 8-CPU'en faktisk var hurtigere end en mobil (bærbar) Core-i5 i GeekBench-benchmarks. I betragtning af den enorme uligevægt mellem de to var det meget svært at tro. Sikkert nok blev flere benchmarks sendt online fra forskellige kilder. Apple viste os, at mobilprocessorer nu går tå-til-tå med bærbare CPU'er (med nogle forbehold). Det kan ikke komme så meget af en overraskelse efter Microsoft og Qualcomms initiativ at få Windows til at køre på Snapdragon, men mange var stadig meget konservative over at tro på, at en ARM-CPU var tilstrækkelig til en dagligdags bærbar computer. Hvis Apples iPhone CPU kan konkurrere med den mobile Core-i5, så en opskaleret version til bærbare computere(eller desktops)kunne helt sikkert overgå det. At vide det, er det svært at tænke på nogen grund til, at Apple stadig ville vælge at stole på Intels produkter.

Endelig har Apple angiveligt besluttet at forsinke implementeringen af planlagte MacOS-funktioner for at kunne arbejde med sikkerhed, pålidelighed og ydeevne. På et marked, hvor trompet er så dybt, er det en meget ædle ting for Apple at gøre. De synes at være at give forbrugerne den medicin, de har brug for snarere end at spille en sycophant og give dem det, de ønsker. Der er dog en meget bemærkelsesværdig undtagelse til dette. Apple har stadig besluttet at gå videre med deres såkaldte projekt Marzipan (og vi troede ørkener var Googles ting). Stealing et trick fra Microsofts playbook, vil Apples projekt Marzipan tillade, at iOS-applikationer kører på macOS. Det er nifty, men hvad har det at gøre med macOS på ARM?

Det faktum, at Apple gør en enkelt undtagelse til deres funktion fryser til den kommende udgivelse af macOS siger meget. Det er klart, at Apple værdsætter denne funktion så meget, at de har gjort det til en eneste undtagelse. Du kan gå så langt som at sige, at dette ligner en prioritet for Apple. Du kan måske spørge, hvorfor Apple vil have iOS-apps, der kører på x86, når denne artikel handler om at flytte macOS til ARM? IOS apps på x86 og macOS på ARM er virkelig kun to sider af samme mønten. (SPECULATION ALERT)Tillader udviklere at oprette applikationer, der kører på iOS og macOS på deres respektive hardwareplatforme, vil frøde et udviklerøkosystem, der grundlæggende er en øvelse i kompatibilitet på tværs af platformen. Apple vil være i stand til at identificere eventuelle særlige vanskeligheder og adressere dem på forhånd.

Apple har klart midlerne til at producere deres egne CPU'er. Uanset om de rent faktisk vil kunne konkurrere med AMD og Intel, er det en anden sag helt, men det virker som om Apple ved, hvad de laver.

CPU-scenen var ret forældet, indtil AMD rystede op med Ryzen sidste år. Intels scramble med deres 7. generation af Core CPU'er var latterligt, men den 8. generation viser løfte (for fremtiden, det er). Med det samme sagde Qualcomm også flankerende Intel på datacentersiden med deres ARM-baserede Centriq-CPU'er. Hvis Apple med succes kan overføre MacBooks og iMac til deres egne ARM-CPU'er, vil Intel miste en anden markedsandel på 10%. AMD kunne have slået først, men blodet er i vandet og konkurrenterne cirkler. Microsoft kører allerede mange Azure-tjenester på ARM, vi ser mere og mere magtfulde (og billig)SBC'er kommer ud (Tjek de RK3399 baserede ting og se frem til en artikel om en til sidst), og den hurtigste vækst i både ydeevne og overkommelighed er i forskellige ARM-tilbud. Det ligner en no-brainer. ARM er i stigende grad, selv i de mest veletablerede mærker, Apple uanset.

Lad os vide, hvad du synes i kommentarerne nedenfor. Vil du gerne se, at ARM tager en betydelig del af markedet? Tror du, at de kan? Eller er Intel en permanent løsning i computeren?

Populært emne.