loader
bg-category
Elon Musk har afsluttet at bygge verdens største Li-Ion batteri, vinder indsats

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Det viser sig, at en mand, der har til hensigt at sætte folk på Mars, ikke siger ting bare sådan. I juli gjorde Tesla CEO Elon Musk et væddemål på Twitter til den australske milliardær Mike Cannon-Brookes, at han kunne give Australien et 100MW Li-ion batteri på bare 100 dage.

Tesla har skabt verdens største batteri (i tæller siden 29. september), og det er implementeret lige udenfor den australske by Jamestown, ifølge en meddelelse fra den syd australske regering på fredag.

Mega-batteriprojektet blev først offentliggjort af regeringen i marts i år. Senere blev kontrakten tildelt Tesla og fransk firma Neoen.

Batteriet er opstået som en backup mulighed for hyppige strømafbrydelser i South Australia. 100MW-batteriet har nok juice til strøm omkring 30.000 boliger påkrævet.

Li-ion-batteriet, som består af Tesla Powerpacks, ville tage nogle dage at blive opkrævet ved at tage strøm fra den nærliggende Hoarnsdale-vindmølle, der drives af Neoen. Den officielle åbning afholdes i næste uge.

Det er ikke første gang, at Tesla har taget batteriprojekter for at hjælpe magtløse regioner. I november afsluttede det andet Elon Musk-grundige firma SolarCity (ejet af Tesla) et ret lille 1.4MW solmikrogrid for at give strøm til 600 beboere i øen Ta'u, der ligger i Stillehavet.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer