loader
bg-category
482 populære websites registrerer dine tastetryk og musebevægelser

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

De fleste af jer ved måske, at de websites, du besøger, bruger tredjeparts analytics scripts til at registrere dine besøg og de sider, du åbner. Denne anonyme statistiksamling er ret standard ting. Men i nyere tid har der været en stigning i antallet af websteder ved hjælp af "session replay" -skripter, som kan registrere dine tastetryk, museklik, rulle osv. Og sende dem til tredjeparts servere. Disse data bruges til at optage og afspille individuelle browsersessioner.

Session Replay på top sites

Ifølge en undersøgelse foretaget af folkene på Princeton University, bruger hundredvis af populære websteder denne teknik til at registrere alle dine aktiviteter.

Selvom det angivne formål med denne dataindsamling er at få et indblik i, hvordan brugerne interagerer med webstederne og opdager brudte / forvirrende sider, overstiger omfanget af disse tjenester det samme. På en side, inden du sender en formular, gemmes også den tekst, der er indtastet i formularen.

Ifølge denne undersøgelse blev 482 fundet ud af de top 50.000 Alexa-websteder at bruge disse sessionreplay-tjenester fra udbydere som Yandex, FullStory, Hotjar, UserReplay, Smartlook, Clicktale og SessionCam.

Det er værd at bemærke, at indsamling af indhold af en tredjepartsleverandør kan medføre lækage af følsomme oplysninger som adgangskode, kreditkortoplysninger, medicinske detaljer, bankoplysninger osv. Sådanne data kan yderligere bruges til at udføre identitetsstyveri og onlinesvindel.

Nogle af de bemærkelsesværdige navne, der blev fundet at optage bruger sessioner omfatter webstederne HP, Comcast, Yandex, Lenovo, Autodesk, Windows, Crunchbase, Intel osv. Find den komplette liste her.

"Vi præsenterer ikke ovenstående eksempler for at pege fingre på en bestemt hjemmeside. I stedet søger vi at vise, at redaktionsprocessen kan fejle selv for en stor udgiver med et stærkt juridisk incitament til at beskytte brugerdata, "tilføjer undersøgelsen.

Hvad er dine tanker om sådanne genoptagelsesteknikker, der bruges af anerkendte websites? Glem ikke at dele dine synspunkter og deltage i diskussionen.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer