loader
bg-category
Supermassive Black Holes fundet rundt om hinanden for første gang

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Forskere fra Stanford University har identificeret supermassive binære sorte huller i centrum af Galaxy 0402 + 379 omkring 750 milliarder lette år væk. De to af de sorte huller er kun 24 lysår fra hinanden, og en af ​​dem kredser om den anden. Dette er første gang nogensinde, hvor binære sorte huller bevæger sig i forhold til hinanden.

Konceptet Black Hole i sig selv er en gåde. Selvom forskere har forsket på disse massive genstande af kosmos; viden er aldrig tilstrækkelig. Lige efter at der er fundet en opdagelse, kommer et andet spørgsmål op, hvilket fører til en anden opdagelse.

Den nye opdagelse som offentliggjort i The Astrophysical Journal siger, at der er to supermassive sorte huller i Galaxy 0402 + 379 omkring 750 millioner lysår væk. De er spekuleret til at være blandt de største sorte huller nogensinde studier. Den samlede masse er 15 mia. Det er også et par tusinde gange mere massivt end Skytten A *.

Forskere fra Stanford University observerede, at et af de to sorte huller tilsyneladende kredser den anden. I betragtning af rapporterne er duoen det første duo, der nogensinde skal bevæge sig i sådanne relationer til hinanden. Forskningen er hidtil den mindste nogensinde registrerede bevægelser af genstande over himlen.

Roger Romani, en af ​​forfatterne af denne forskning sagde, at det tog dem 12 år at studere og måle bevægelserne af disse sorte huller. De er usædvanligt store - sandsynligvis dannet som følge af galakser, der fusionerer sammen.

De to sorte huller kredser hinanden i en meget tæt afstand på 24 lysår.

Videnskabsholdet rapporterede også, at et af de sorte huller dækker en mikrobuktsekund om året, der er praktisk taget en vinkel, en milliard gange mindre end den mindste genstand, der er synlig for vores nøgne øjne. På det grundlag vil det bevægelige sorte hul tage 30.000 år at kredse om den anden.

Romani sagde, at undersøgelsen ville øge interessen for dette komplekse svarte hulfænomen, og at han er begejstret for at lære mere.

"Jeg ville helt sikkert være glad, hvis vi kunne finde et system, der afsluttede bane inden for få årtier, så du virkelig kunne se detaljerne i de sorte hullers baner". "

Har du noget at tilføje til emnet? Del dine tanker.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer