loader
bg-category
.DOC-fil vs .DOCX-fil - Hvad er forskellen? Hvilken skal jeg bruge?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: DOC og DOCX er to mest almindelige orddokumentformater. Oprettet af Microsoft understøttes begge af næsten alle tekstbehandlingssoftware. DOCX, hvor X står for XML, er nyere og resulterer i mindre og lettere filer. DOCX sikrer også, at alle formaterings- og avancerede funktioner understøttes af tredjeparts software.

Sammen med PDF-format er de mest anvendte dokumentformater DOC og DOCX. Hvis du behandler mange dokumenter regelmæssigt, skal du være enig med mig. Begge disse er udvidelser i Microsoft Word-dokumenter, og de kan bruges til at gemme billeder, tabeller, formateret tekst, diagrammer osv.

Men hvad er forskellen mellem en DOC og DOCX fil? I denne artikel forklarer jeg denne forskel og sammenligner dem. Bemærk, at disse filtyper ikke har noget med DDOC eller ADOC-filer at gøre.

.DOC File vs .DOCX File - Hvad er forskellen?

Siden lang tid har Microsoft Word brugt DOC som standard filtype. DOC er blevet brugt siden den første udgivelse af Word til MS-DOS. Indtil 2006, da Microsoft åbnede DOC-specifikationer, var Word et proprietært format. I årenes løb blev opdaterede DOC-specifikationer frigivet til brug i andre dokumentbehandlere.

DOC er nu medtaget i mange gratis og betalte dokumentbehandlingsprogrammer som LibreOffice Writer, OpenOffice Writer, KingSoft Writer, osv. Du kan bruge disse programmer til at åbne DOC-filer og redigere dem. Google Docs har også mulighed for at uploade DOC-filer og udføre nødvendige handlinger.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer