loader
bg-category
Indien Making 'Iris' af verdens største teleskop nogensinde

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Der var en tid, hvor rumteknologi blev betragtet som et domæne for nogle få udvalgte nationer, men MOM-projektet var som en klar flash på det indiske videnskabelige firma, og nu vil Indien gøre noget helt anderledes.

Næsten efter 7 år i 2023 forventes det, at et 30 meter menneskeskabt "øje" åbner på toppen af ​​Mauna Keas hawaiianske vulkanske kuppel med henblik på livet ud over solsystemet, og interessant ville Indien have bidraget med sin "irris" i verdens største teleskop. Vær ikke chokeret. Det er sandt.

Efter et succesfuldt venture til elite rumsklub med sin Mars Mission, er Indien helt indstillet til at deltage i projektet for at opbygge verdens største teleskop. I sidste måned blev Indien underskrevet som fuld partner i dette $ 1,47 milliarder tredive meter teleskop (TMT) 5- Nation-projekt, herunder USA. Indien vil lave sensorer og aktuatorer, der vil holde det største teleskops store spejl på plads.

Indien vil skubbe hænder med USA, Japan, Kina og Canada i dette projekt. Indien vil investere 212 millioner dollars i milliarder dollar projektet inden for tidsrummet 2014-2023. Dette er det første internationale videnskabelige projekt, som Indien har optaget med USA. Indien vil holde 10% af projektet og vil gøre 70% af dets samlede bidrag i naturalier, ifølge IANS i verdens største teleskop.

Indiske forskere vil få op til 30 dage om året til observation gennem teleskopet, og Indien vil også producere flere af de produkter, der skal bruges i projektet. Teleskopet forventes at hjælpe forskerne med at forstå stadierne i vores universs udvikling ved at studere fjerntliggende objekter i rummet.

"Vi har gennemført testene. Vi er klar ", sagde indianske institut for astrofysik (IIA) forsker B Eswar Reddy. Desuden er kantsensorer og aktuatorer afgørende komponenter i teleskopet, da det store spejl ikke er et enkelt stykke, men en sammensætning af 492 hexagonale segmenter. Hvert segment styres af tre aktivatorer og to kantfølere langs hver mellemliggende segmentgap for at sikre nøjagtige optiske billeder.

Læs mere om plads her på vores hjemmeside.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer