loader
bg-category
Googles nye open source OS Fuchsia - hvad kan vi forvente af det?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Det er ikke hver dag, at et nyt operativsystemkernel dukker op ud af træarbejdet, og når man gør det, er det sjældent et navn, der er så stort som Googles. Der er mange spekulationer omkring, hvad Fuchsia er, og hvad Google har til hensigt at gøre med det. Her er vores påtage sig projektet Fuchsia.

Det ser ud til hver anden dag, der er en ny Linux distribution, men i slutningen af ​​dagen er det stadig Linux.Det er ikke ofte vi ser nye operativsystemkerner, og det er en god grund; de kræver meget arbejde at skabe, og endnu mere at opdatere gennem årene. Fordi operativsystemkerner kræver så meget arbejde, har de tendens til at være dyre at vedligeholde. Linux-kernen er udviklet af tusindvis af mennesker over hele verden, der frivilligt bidrager med kode til selve kernen eller tilhørende moduler til hardware eller standardrelateret support.

På trods af den store mængde arbejde, der kræves, har Google tilsyneladende fundet tilstrækkelig grund til at starte en ny kerne. Selvom de ikke har gjort deres motivationer helt klart.

Hvis vi kigger hurtigt på moderne operativsystemer som Linux, Windows, MacOS og måske endda FreeBSD, kan vi se en stor trend. De er alle baseret på design, der er meget ældre end den hardware, de kører på. Når det er sagt, er meget af hardware også baseret på design, der også er ret gamle. Det er ikke at sige, at din flammende Core-i7-maskine er uønsket, det er kernen i, vores computerbehov har ikke rigtig ændret sig i over to årtier, men det, der er ændret, er, hvordan vi indlæser data til vores computere og hvor meget.

Fuchsia, Googles nye operativsystem, er baseret på en ny kerne kaldet "Magenta", baseret på LittleKernel, som er en meget lille kerne beregnet til applikationer, der kræver noget mellem en mikrocontroller og et fuldt operativsystem. Det giver visse operativsystem primitiver såsom tråde for at muliggøre samtidige og multithreaded behandling, men det er stadig meget barsk i forhold til operativsystem funktioner. Sikkert LittleKernel er ikke fleshed ud nok til at kæmpe med moderne operativsystemer, men Fuchsia ser ud til at udvide funktionen sæt LittleKernel til det punkt, at det er et levedygtigt operativsystem til generelle formål. LittleKernel er ikke UNIX-lignende eller POSIX-kompatibel, hvilket betyder, at den ikke er i overensstemmelse med noget andet operativsystem. Dette betyder også, at Google vil have meget mere svært ved at genoprette eksisterende Android og ChromeOS-kode til Fuchsia.

For øjeblikket kan vi kun spekulere på, hvad Googles hensigter er for Fuchsia, selvom Google har angivet, at det vil målrette både mobil og pc-demografi med denne nye kerne. Ved at oprette et nyt operativsystem fra bunden kan Google styre mange ting som det sprog, der bruges til applikationsudvikling og opdateringsprocessen. Google har lidt flere retssager som følge af at vælge Java som udviklingssprog til Android. Ved at vælge et nyt sprog til Fuchsia-udvikling, og forhåbentlig lære af tidligere fejltagelser, kan Google ikke kun undgå fremtidige retssager, men de kan også bedre eller værre have større kontrol over udviklerfællesskabet og økosystemet. Android har også lidt af forskudte opdateringer på grund af afhængigheden af ​​både hardwareproducenter og mobiludbydere for at skubbe opdateringer. Dette har tilbageholdt vigtige sikkerhedsopdateringer fra brugere af populære enheder. Det har kostet Google-omdømme, på trods af deres omhu i at levere opdateringer til Android.

Google kan også have sine seværdigheder sat på IoT med Fuchsia også. IoT-enheder spænder fra større formater som køleskabe og alarmsystemer til dem med meget mindre fodspor som tilsluttede wearables eller miljøsensorer. IoT-enheder med større format behøver muligvis ikke bekymre sig om strømforbrug, men de mindre fodaftryk-enheder, som f.eks. Bærbare computere, netværkssensorer eller fitness sensorer, kan drage fordel af et operativsystem, der er designet til lang levetid i den henseende. Fuchsia kan udvikles med underskud af andre moderne operativsystemer i perfekt 20/20 eftersyn, hvilket giver mulighed for et operativsystem, der ikke deler de samme fejl.

Det vil tage meget at udfordre status quo i databehandling, kun tid vil vide, om Googles Fuchsia vil være nok til at tage de store hunde på. Er fossBytes-læserne spændte på et nyt operativsystem til at lege med? Synes du, at Fuchsia kommer til at komme i opfyldelse? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Læs også: Google dræber Chrome Apps på Windows, Linux og Mac

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer