loader
bg-category
Fysisk lag af OSI Model: Arbejdsfunktioner og protokoller

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Hvorfor det fysiske lag er så vigtigt i OSI-modellen? Hvilke roller spilles af denne nederste og det første lag af OSI-modellen? Vi vil se nærmere på det samme, og vi vil se alt i detaljer.

Som vi snakkede tidligere i artiklen OSI Model og 7 lag OSI Model, er det fysiske lag det laveste eller det første lag i OSI-modellen.

Fysisk lag retfærdiggør virkelig sit navn, fordi det faktisk er fysisk og naturligt også. Netkablet, som du ser, er f.eks. En del af det fysiske lag. Den kvindelige adapter til din NIC eller netværkskortet på en computer er en del af det fysiske lag.

Så lad os gå videre og kigge på, hvad alle grundlæggende ting fysiske lag gør, og hvilke protokoller der køres på det fysiske lag.

Fysiske lagsfunktioner:

  • Bit for lidt levering

Det fysiske lag er ansvarlig for bit for bit levering af dataene til dets øverste lag kaldet MAC lag. Vi ved meget godt, at det fysiske lag modtager dataene i form af signaler eller radiosignaler eller de optiske signaler. Det fysiske lag er ansvarlig for at levere disse signaler fra et kabel, en wifi router eller en optisk fiber.

  • Linjekodning

Processen til at konvertere digitale data til et digitalt signal kaldes Line Coding. Lad os forstå det på denne måde:

En trafikpolis er indsat på forskellige steder. Alle de forskellige steder er forbundet med de forskellige veje. Nogle veje er single; nogle veje er dobbelt; nogle veje er optaget mv. Nu er det trafikpolisens opgave at opretholde trafikken i overensstemmelse med vejforholdene.

På samme måde, som vi ved, genererer vores computere data i form af '0'er og' 1'er. Og der er forskellige typer af kabel, der bærer data fra vores computer til kontakten eller en nærliggende port. I dette tilfælde er en koder ansvarlig for kodning af dataene, inden de frigives på de forskellige ledninger ligesom et trafikpolitium. På samme måde vil en dekoder på samme måde udtrække disse data fra de forskellige ledninger og gøre dem læsbare til computerne.

  • signalering

Nå, en anden vigtig ting, som det fysiske lag skal håndtere, er signalering. Det fysiske lag håndterer signalering ved hjælp af startbit og stopbit. Start og stop bit er de specielle bits, der definerer, at en pakke er blevet overført, og nu er det næste pakke tur.

  • Kredsløbskobling

I denne enorme verden af ​​internettet er der milliarder enheder forbundet til internettet. Lad os sige, jeg vil gøre en række sider fra serveren af ​​fossbytes.com, hvordan gør jeg det?

Nå, det er, når kredsløbskobling er praktisk. Kredsløbskoblingen etablerer en permanent virtuel kanalforbindelse mellem to noder, indtil de river ned forbindelsen.

  • Carrier sans og kollisionsdetektering

I protokoller som CSMA / CA eller CSMA / CD registrerer det fysiske lag, om transportøren er fri til at modtage data eller ej. Nå selvfølgelig er det kun det fysiske lag, som fungerer som bærer for dataene. Så i et arbejdsmiljø sørger det fysiske lag for at to noder ikke sender data samtidig. Afsendelse af data er mere som udløsende signal på den elektriske ledning.

Hvis du husker bus topologi, hvis to knudepunkter frigiver elektrisk signal på samme tid, vil det resultere i en elektrisk signalkollision og tab af data. Det fysiske lag registrerer og undgår således datakollision.

Nogle af de andre fysiske lags funktioner er:

  • Kanalkodning
  • Simplex, halv duplex eller fuld duplex transmissionstilstand
  • Point-to-point, multipoint eller point-to-multipoint line konfiguration
  • multiplexing
  • Fejlkorrektion mv.

Læs også vores komplette dækning på Computer Networks.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer