loader
bg-category
Hvad er forskellen mellem Deep Web, Darknet og Dark Web?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Internettet er stort, men en enorm del af den er stadig uberørt af den almindelige verden. Vi adresserer den del af navnene Deep Web, Darknet og Dark Web. Darknet er en type netværk, der ikke er tilgængeligt ved brug af normale tilstande. Deep Web - som indeholder mørk web som en undergruppe - er den del af verdensomspændingen, der ikke indekseres af søgemaskinerne som Google, Bing, DuckDuckGo.

For de fleste af os er internettet begrænset til ti tyve eller måske halvtreds hjemmesider. Størstedelen af ​​denne begrænsede samling er i form af Googles websteder og tjenester. I virkeligheden er internettet enormt, og det har omkring en milliard websites på servere over hele kloden.

Selv med disse milliarder websites er internettet ikke komplet. Mange tror det verdensomspændende web, vi ser, er kun toppen af ​​et isbjerge. To udtryk Darknet og Deep Web, i en vis forstand, retfærdiggør tilstedeværelsen af ​​denne skjulte web om, hvilke fleste mennesker ikke er opmærksomme på. Og dem, der kender til mørknet, forvirrer ofte det med dybe web. Hvor begge er helt adskilte.

Hvad er Deep Web?

I løbet af århundrederne, da teknologien blev avanceret, byggede mennesker maskiner, der kunne dykning til havets dybder. Sådan kunne vi finde resterne af RMS Titanic. Søgemaskinerne crawlere gør det samme arbejde som udført af explorer ubåde. De dykker ind på internettet og noterer sig hvad de finder.

Vi har måske fundet Titanic, men der er meget at finde i de bundløse oceaner. Tilsvarende er tilfældet med søgemaskinen crawlere, de har ikke identificeret forskellige dele af World Wide Web, og vi kalder det Deep Web.

For eksempel vil søgemaskinerne ikke være i stand til at få adgang til serverne og hjemmesiderne med data om nogle regeringsledede hemmelige fremmede missioner. Men den dybe web er ikke så mystisk, som det lyder. Et privat netværk, der er mærket som dybt web, kan være lige ved siden af ​​dit hus. Det er bare internettet, der ikke er inden for rækkevidde af standard søgemaskine crawlere. For eksempel vedligeholdes netværket af nogle betalte streaming-tjenester. Det er en slags dyb web eller skjult web. Selvfølgelig vil søgemaskinerne ikke vælge et månedligt abonnement for at indeksere kataloget for sådanne websteder.

Hvad er Darknet?

I modsætning til dyb web er Darknet bedre kendt for folket. Det er et krypteret netværk bygget oven på det eksisterende internet, og der kræves specifik software eller værktøjer til adgang til darknet. Det er muligt, at konventionelle protokoller, der bruges på internettet, muligvis ikke virker på darknet.

Darknet giver anonymitet til brugerne. En sådan darknet er Tor eller The Onion Router. Du skal bruge Tor-browseren til at indgå i Tor's netværk.

Tor kan bruges til at besøge de daglige internetsider, men det har også mange skjulte websteder og tjenester, som vi ikke kan få adgang til på det almindelige internet. Tor beføjelser dem ved hjælp af sin protokol kendt som Tor Hidden Service Protocol. Og de websteder, der er begrænset til Tor-netværket, har en særlig.løg adresse. På grund af dette er Tor mørknet også kendt som løg.

Ven-til-ven (F2F) netværk er en anden form for mørknet. I dette tilfælde kommunikerer to kendte personer direkte med hinanden via internettet. De vil måske dele en fil over en P2P-forbindelse. Sådanne netværk, der ikke er tilgængelige for andre mennesker, kan krypteres eller beskyttes med adgangskode. Så kun de berørte mennesker har adgang.

Forhøjelse af forvirringen ... ..

Hvad er Dark Web

Der er en anden ting, du gerne vil være opmærksom på, den mørke web. Du kan tænke på det mørke web som en del af den dybe web. Du skal forstå sondringen mellem dyb web og darknet, og det faktum, at internettet og WWW (World Wide Web) ikke er de samme ting.

Darknet er et netværk, og den dybe web udgør den del af World Wide Web, der ligger uden for rækkevidden af ​​søgemaskinerne. Så vi kan dechifrere mørk web som World Wide Web af darknets som Tor, Freenet, osv. Det vil sige, de tjenester og websteder, der kører på darknet, er den mørke web.

Fandt du dette nyttigt? Drop dine tanker og feedback.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære