loader
bg-category
Denne 17-årige Google Code-in Winner's hjemby har intet internet

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Kamerun er blevet hjemsted for Afrikas første nogensinde Google Code-in-vinder. Den kodende mester, 17-årige Nji Collins Gbah, kommer fra Bamenda-et sted, der for nylig blev afskåret fra internettet. Regeringen har taget dette skridt for at bremse den voksende utilfredshed blandt masserne. I mellemtiden, Nji Bor hos sine fætrehjem i Kamerunens hovedstad, Yaounde.

Nji Collins Gbah, 17, er den første afrikanske vinder i Google Code-in, den årlige kodningskonkurrence fra Google. Han er en af ​​konkurrencens 34 store præmievindere. Konkurrencen er åben for eleverne mellem 13 og 17 år fra hele verden. Her er den komplette liste over årets vindere.

Nji bor i Bamenda, Cameroun. Desværre lever han nu i hans fætrehus i Kamerunens hovedstad, Yaounde. Spekulerer på hvorfor? Fordi regeringen har afskåret sin hjemby fra internettet.

Internettet gik døde en dag efter Googles Code-in's endelige indlæg. Han talte til BBC, at han ved at bruge viden fra sine to år med at lære programmering tog fat på opgaverne i konkurrencen. Nji gennemførte 20 opgaver, der dækkede alle 5 kategorier sat af Google.

"Jeg var virkelig, virkelig forbløffet," siger han. "Det betød, at mit hårde arbejde havde skrevet meget kode, der virkelig havde betalt."

Nji's hjemby er en engelsktalende region. Der har folk flerdimensionale klager over regeringen, herunder etableringens manglende respekt for engelsks status som et officielt sprog i Kamerun.

Som reaktion på protesterne reagerede myndighederne med arrestationer og advarsler folk i fængselsvilkår for "ondsindet brug af sociale medier." I de senere tid er der sket øgede tilfælde af gadeprotester og strejker af lærere og advokater.

De rigtige aktivister ser på at afskære internettet som straf og en måde at bremse dissent på.

Taler om det døde internet, siger Nji, "Jeg ønskede at få forbindelse, så jeg kunne fortsætte med at studere og holde kontakten med Google." Han håber at afslutte sin skole i Bamenda og studere computervidenskab på et godt universitet.

Nji kommer til at tilbringe 4 dage hos Googles Silicon Valley hovedkvarter. "Forhåbentlig vil jeg gerne arbejde der en dag, hvis det er muligt," siger han.

Har du noget at tilføje? Har du nogle interessante historier, som du vil dele med andre? Del dine oplevelser og feedback med os.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer