loader
bg-category
Er Wi-Fi sikkert for mit helbred? Kan Wi-Fi forårsage kræft?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Er Wi-Fi sikkert for mit helbred? Kan Wi-Fi forårsage kræft? Nå, lad ikke et sådant spørgsmål forstyrre dig, da Wi-Fi ikke udgør nogen trussel for dit helbred. Det er en ikke-ioniserende og lavintensiv stråling, der ikke friterer dine hjerner eller giver dig kræft. WHO har også foretaget en undersøgelse og konkluderet, at der ikke er noget bevis for "eksistensen af ​​sundhedsmæssige konsekvenser af eksponering for elektromagnetiske felter på lavt niveau."

Radiobølger har været nyttige for menneskeheden på grund af deres bidrag i kommunikation, GPS, daglige gadgets, forskning osv. Wi-Fi også er en slags radiobølge. Det vokser hurtigt til næsten at erstatte Ethernet og skabe en trådløs verden. Men i nyere tid har vi også set en svimlende stigning i antallet af medierapporter, der hævder at Wi-Fi er skadeligt for dit helbred.

Par disse påstande med småbørns sundhed, og du har noget materiale til et saftigt clickbait. At være overbeskyttende overfor deres børn, forældre bliver ofte forvirret af disse artikler, der bruger udtrykket "stråling" for at skræmme folk. Men ved du, at lyset, som er en af ​​de største årsager til, at Jorden er en grøn planet, er også en slags EM-stråling?

Før jeg går ind i detaljerne, vil jeg gerne fortælle dig, at Wi-Fi er harmløs. Nu, før jeg diskuterer de forskellige argumenter til støtte for denne konklusion, lad mig fortælle dig om to typer stråling - ioniserende og ikke-ioniserende.

Wi-Fi er ikke-ioniserende stråling, det er sikkert

Ioniserende stråling er den type stråling, der bærer tilstrækkelig energi til at frigøre elektroner og ioniserer dem. Denne type stråling er farlig, og den omfatter dårlige drenge som røntgenstråler, gamma, en del af ultraviolet spektrum osv. Hvis du udsættes for ioniserende stråling i længere tid, kan det skade dit helbred. Det farlige niveau af ioniserende stråling er significeret ved hjælp af trefoil-tegnet på en gul baggrund.

På den anden side bærer ikke-ioniserende stråling nok energi til at ionisere atomer. Denne stråling indbefatter synligt lys, radiobølger og infrarød stråling. Også de ikke-ioniserende bølgelængder længere end lys er ikke farlige. Da Wi-Fi-netværk arbejder med ikke-ioniserende stråling, er det ufarligt. I modsætning til ioniserende stråling kan Wi-Fi ikke bryde kemiske bindinger og skade din krop.

Wi-Fi intensitet og rækkevidde

Meget ofte sammenligner folk Wi-Fi med deres mikrobølgestråling, da de tilhører samme rækkevidde. De støtter deres argumenter ved at sige, at mikrobølger er varme, og de kan brænde dig. Nå skal man også tænke på strålingens intensitet. En normal husstands mikrobølgeovn producerer mere end 600 W energi. Sammenlignet med det, producerer en meget kraftig Wi-Fi-router mindre end 1 W strøm, hvilket ikke er noget.

Bortset fra intensiteten, bør du også vide om den invers-kvadratiske lov efterfulgt af den lineære bølgestråling. Loven fastslår, at strålingens intensitet er direkte omvendt proportional med afstanden mellem kilde og observatør. Så hvis du ikke er meget tæt på din Wi-Fi-router, vil strålingsintensiteten falde endnu længere. Det er bare tilfældet, du er meget tæt på routeren, farerne er stadig ikke-eksisterende.

Selv WHO fandt ingen beviser

Bare hvis du har brug for lidt mere overbevisende, kan du læse WHOs detaljeringsrapport. Talte om oversvømmelsen af ​​videnskabelig forskning og artikler, WHO konkluderede, at "nuværende beviser ikke bekræfter eksistensen af ​​sundhedsmæssige konsekvenser af eksponering for elektromagnetiske felter på lavt niveau."

Der er andre risici, der er værd at din tid og energi veje, myg, forurenet vand og luft, rygning-jeg kan gå videre og igen.

Har du fundet denne artikel om Wi-Fi's sundhedsmæssige indvirkninger hjælpsomme? Glem ikke at dele denne artikel med dine venner og familie, der tror, ​​at Wi-Fi ikke er sikkert og skadeligt for dit helbred.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer