loader
bg-category
Sådan bruges kalkulator i Linux Command Line?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Du kan bruge Linux-terminalen til at lave matematiske beregninger ved hjælp af kommandolinjecalculatorværktøjer. Dette inkluderer den indbyggede gcalccmd og GNU bc. Qalculator, et tredjepartsværktøj er også en god kommandolinjeberegner.

Regnemaskinen er en hel masse en praktisk app, fordi det er svært for os at få vores hjerner på arbejde. Nogle lommeregner apps er intelligente, og nogle af dem er dumme af.Men det er et andet emne for diskussion, vi kan have en anden dag. Denne artikel beskriver nogle værktøjer, som giver dig mulighed for at bruge regnemaskinen fra kommandolinjen i Linux distros.

gcalccmd

Det er konsolversionen af ​​Gnome Calculator-værktøjet til stede i Linux-distributioner som Ubuntu. For at bruge gcalccmd-regnemaskineværktøjet, skriv følgende kommando i terminalen: gcalccmd

Udfør beregningerne

Det er nemt at udføre beregninger. Indtast kun tallene og de ønskede operatører i terminalen, og tryk på Enter. Du kan også bruge parentes i dine beregninger.

Du kan finde kvadratroden, den naturlige logbog osv.:

Du kan også finde sinus, cosinus, tangentværdier for givne vinkler:

Tryk på CTRL + D for at afslutte gcalccmd-værktøjet og forblive stadig på kommandolinjen. Du kan få adgang til hjælpsektionen ved at bruge Hjælp kommando inde gcalccmd.

Qalc

Qalc er den terminale version af calculator app, Qalculate. Det kommer ikke forudinstalleret som gcalccmd. Kommandolinjecalkulatoren giver dig også mulighed for at foretage valutaomregninger udover regelmæssigt beregningsarbejde.

Du kan installere Qalc ved at bruge følgende kommando i terminalen:

sudo apt-get installere qalc

Efter installationen, hvis den ikke opdaterer valutakurser, kan du gøre det ved at følge nedenstående trin:

I terminalen skal du skrive qalc og tryk enter. For at opdatere valutakurserne skal du skrive exrates og tryk enter.

Du kan bruge qalc kommando for at starte Qalculate på kommandolinjen. Du kan foretage valutaomregningen som følger:

Du kan gøre enhedskonvertering sammen med regelmæssige beregnings ting. Det husker også svaret fra din sidste beregning. Så kan du gå som denne:

Tryk på CTRL + D for at afslutte qalc kommandolinjeværktæller. Du kan få adgang til hjælpsektionen ved at bruge Hjælp kommando inde i qalc-hjælpeprogrammet.

GNU bc

GNU bc er et kommandolinjeberegner, der bruges til regelmæssige såvel som videnskabelige beregninger i kommandolinjen.

Sådan installeres GNU bc?

Ligesom gcalccmd er bc også til stede i din Linux distro.

Brug af bc

Du kan udføre beregninger svarende til de andre kommandolinjecalkulatorer nævnt ovenfor.

Disse var nogle af de kommandolinjecalculatorværktøjer, du kan bruge på Linux-terminalen. For at vide mere om disse værktøjer, kan du besøge deres man pages.

Hvis du har noget at tilføje, fortæl os i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer