loader
bg-category
Stanford-forskere sender tekstbeskeder ved hjælp af vodka, eddike og glasrenser

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Forskere ved Stanford University har fundet ud af en metode til at bruge kemikalier som en måde at sende tekstbeskeder på. Deres system bruger i øjeblikket eddike og glasrenser til at sende meddelelser fra en enhed til en anden.

Det sms-system, vi bruger, er blevet avanceret, nok til at meddelelserne kommer fra et punkt til et andet næsten øjeblikkeligt. Men alle vores tekstbeskeder afhænger af elektromagnetiske systemer og sendes i form af 0s og 1s (binære cifre).

En ny forskning udført på Stanford University er et forsøg på at udvikle en ukonventionel metode til at sende sms'er. De har demonstreret testmeddelelser ved hjælp af kemikalier. Lyder mærkeligt og umuligt, men en futuristisk teknologi har faktisk fået det til virkelighed.

I opsætningen skriver forskerne deres meddelelse på en lille computer, der er forbundet til en maskine, der pumper ud relevante pulser af eddike (syre) og glasrenser (base) gennem et plastrør til en beholder udstyret med en pH-sensor. Sensoren registrerer ændringen i pH og sender dataene til en computer, hvor disse kemiske signaler konverteres til binære tal og meddelelsen afkrydses.

Ideen om at bruge kemikalier i stedet for elektriske signaler blev implementeret af Nariman Farsad, en postdoktorand i Standford, som arbejdede det i Andreas Goldsmiths laboratorium.

Farsad's første implementeringer brugte vodka i stedet for den nuværende syre-base kombination. Han var nødt til at grøfte vodka, fordi den mættede modtageren i en grad, at den ikke kunne tage yderligere beskeder. Syre og base - lettere at opnå - er meget bedre, da de annullerer hinanden.

I øjeblikket er det kemiske messaging-system - afhænger stadig af eksisterende elektronik for at forstå kemiske signaler - det er ikke effektivt at udskifte de gældende elektromagnetiske meddelelsessystemer før som helst.

Det er helt sikkert lyst i fremtiden med masser af applikationer, hvor det kan være et bedre alternativ til det traditionelle messaging system. For eksempel er det svært for det elektromagnetiske system at etablere effektiv kommunikation under vand, hvor der er mange metalgenstande eller i den situation, hvor elnettet er slået ud.

Anvendelse af dette kemiske messaging system inde i menneskekroppen er signifikant end den nuværende billig nanoteknologi, der endnu ikke finder sit hjem inde i vores kroppe. Enheder baseret på det bruger højfrekvenssignaler til at kommunikere med hinanden inde i kroppen. Dette kan medføre organskader. Men kemiske baserede enheder kan gøre det uden at forårsage skade. Desuden kunne sådan kommunikation ikke påvises af eksterne enheder.

Hvis du har noget at tilføje, fortæl os i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer