loader
bg-category
Sådan bruger du hemmelig "CompactOS" -option i Windows 10 og spar lagerplads?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Windows 10 har en skjult funktion, der hedder CompactOS. Dette giver dig mulighed for at spare lidt lagerplads på systemer med begrænset plads. Mens Windows håndterer det automatisk, kan man tilsidesætte beslutningen og aktivere / deaktivere CompactOS ved at køre nogle enkle kommandoer i kommandoprompt. Bemærk venligst, at den komplette proces kan tage lidt tid afhængigt af dit systems hastighed.

Da Microsoft udgav Windows 10, bemærkede brugerne kun de vigtigste funktioner og visuelle forbedringer. Start-menuen blev fornyet, Cortana var dybt integreret, Linux-delsystem blev for nylig introduceret, og de tvungne Windows-opdateringer, selvfølgelig. Bortset fra disse synlige ændringer har Microsoft også lavet nogle vigtige ændringer under-the-hood.

En af de mindre kendte funktioner, der kommer til Windows 10, er en ny kompressionsmekanisme CompactOS. Denne mulighed blev introduceret for at reducere Windows 10-fodaftryk af enheder med begrænset plads, fx tabletter og notesbøger med mindre SSD'er.

CompactOS erstatter Windows 8.1's Windows Image File Boot (WIMBoot) -funktion, som gjorde det muligt at starte fra en komprimeret .wim-billedfil. Dette gjorde det muligt for Windows at køre på små enheder. Det er dog langsommere at køre en WIMBoot-pc, da Windows skal bruge flere CPU-cyklusser til at dekomprimere filerne.

CompactOS-funktionen i Windows 10 er bedre end WIMBoot, da det er lettere at konfigurere og bruge. Og det bedste - du kan endda bruge, hvis du har installeret Windows 10.

Sådan aktiveres CompactOS-indstilling i Windows 10?

Vigtig: Bemærk venligst, at du kun skal aktivere CompactOS, hvis du virkelig sidder fast med stramt opbevaringsrum. På en almindelig pc med en anstændig opbevaring vil dette kun sænke systemet og påvirke brugeroplevelsen.

Du kan styre CompactOS-funktionen ved at køre kommandoen Compact.exe i CMD med administratorrettigheder. Her er forskellige kommandoer til kontrol, aktivering og deaktivering af CompactOS på Windows 10.

Kontrol af CompactOS tilstand:

For at kontrollere, om dit system har CompactOS aktiveret, skal du køre følgende kommando på dit system. Hvis CompactOS ikke er aktiveret på dit system, vil det vise en besked - "Systemet er ikke i kompakt tilstand, fordi Windows har fastslået, at det ikke er gavnligt for dette system".

Kompakt.exe / CompactOS: forespørgsel

Aktivering af CompactOS på Windows 10:

For at aktivere CompactOS på din Windows 10-pc og gemme lagerplads, skal du køre følgende kommando. Tiden, der tages for at fuldføre denne proces afhænger af din computers konfiguration.

Compact.exe / CompactOS: altid

Deaktivering af CompactOS på Windows 10:

Ligesom aktiveringsprocessen vil det tage lidt tid at deaktivere CompactOS. For at gøre dette skal du bare køre følgende kommando:

Compact.exe / CompactOS: aldrig

Har du fundet denne artikel til hjælp? Glem ikke at droppe din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

Anbefales: Den komplette Windows 10 Guide

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer