loader
bg-category
Linuxium udgivelser Ubuntu bygger til små pc'er, der drives af Intel

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Udvikler Linuxium har udgivet forskellige Ubuntu builds til små Intel-baserede pc'er, der er baseret på Bay Trail og Cherry Trail SOCs. Takket være kernel patches vil brugerne ikke have problemer med HDMI-lyd, Wi-Fi, Bluetooth osv., Mens de bruger Linux-operativsystemer på en sådan enhed.

Hvis du ejer en lille stationær computer, der drives af Intel Atom-processor, der er baseret på Bay Trail og Cherry Trail SOC'er, er det ikke noget problem at køre Windows OS på dem.

Installering af Linux-distributioner er imidlertid en anden historie. Forsøg på at gøre det resulterer i HDMI-lyd, Wi-Fi og Bluetooth-problemer mv.

For at løse denne situation har Linuxium-udvikleren Ian Morrison-frigivet Ubuntu-builds til mini-pc'erne. På sin blog skriver han, at Ubuntu er velegnet til Mini-pc'er, da forskellige smag giver mulighed for at køre et let Linux-baseret OS.

Han har lavet ISO-billeder specifikt til Intel Compute Stick. Disse billeder arbejder også med andre Atom Bay Trail og Cherry Trail processorer.

Linuxium har kombineret kildekoden og de seneste patches til at sende dem med Ubuntu-kernekilden. Dette har gjort det muligt for ham at levere en fuldt funktionel HDMI-lyd, Bluetooth og Wi-Fi-oplevelse.

Bortset fra Ubuntu kan brugerne også downloade billeder til Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu GNOME og Ubuntu MATE,

Da disse Ubuntu bygger indeholder en patched kernel, får OS ikke automatisk opdateringer af kernen. De sædvanlige applikationer fortsætter dog med at modtage almindelige applikationsopdateringer. Udvikleren har også skrevet et script, som man kan downloade og opdatere kernen til den nyeste udgivelse. ISO'erne er også konfigureret til at installere ved hjælp af 64 bit eller 32-bit bootloader. Så du behøver ikke at ændre køberindstillingerne for nem dobbelt opstart.

For flere detaljer kan du besøge Linuxiums blog.

Har du fundet denne artikel til hjælp? Glem ikke at droppe din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer