loader
bg-category
POSIX - Hvad er det bærbare operativsysteminterface?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Standarder er det, der gør min computer i stand til at kommunikere med jeres, de gør websites til at gøre det samme på vores respektive computere, de giver vores computere mulighed for at fortolke et live video feed, så vi alle ser det samme. Men standard strækker sig ud over indholdsdeling mellem to computere, nogle standarder definerer specifikke mønstre, der tillader meget mere end netværks- eller filinteroperabilitet. POSIX er en sådan standard.

POSIX, udtalt 'pawzix', er det bærbare operativsystemgrænseflade, men hvad betyder det endda? For det første skal vi bestemme omfanget af ordet "bærbart" i denne sammenhæng og derefter forstå, hvad der menes med ordet "interface". For at forstå, hvad disse ord betyder, skal du først forstå, at de er uløseligt forbundet.

Ordet "bærbart" i POSIX er med hensyn til kildekoden (ikke det binære produkt ved at kompilere kildekoden). Nu skal vi forstå, hvad der menes med ordet 'interface'. I programmeringen er en grænseflade, hvor din kode kan kommunikere med anden kode. Interfacet forventer, at din kode giver en bestemt type information, og din kode forventer, at en bestemt type skal returneres. Et godt eksempel på dette er fopen() funktionen i C, det forventer to stykker information, stien til filen og den tilstand, som filen er åben i. Med denne information returnerer operativsystemet et andet specifikt stykke information kaldet a filbeskrivelse. Detfilbeskrivelse kan så bruges til at læse fra eller skrive til filen. Dette er en grænseflade. Alt dette betyder, at POSIX-kompatibel kode kan kompileres for ethvert POSIX-kompatibelt operativsystem med ringe eller ingen ændringer og er derfor bærbar.

En liste over POSIX-definerede grænseflader er tilgængelig her, men på trods af hvor lang tid det er, er det muligt, at det ikke er færdigt. POSIX stopper ikke ved systemopkald, POSIX definerer en standard for operativsystemskaller (kommandolinjegrænseflader), systemværktøjer som f.eks. awk og ekko, systembiblioteker og meget mere.

POSIX-standarden startede som et projekt af Richard Stallman i 1985 og blev senere formaliseret som en standard i IEEE Std 1003.1-1988, som, som navnet antyder, blev offentliggjort i 1988. Siden da er der blevet lavet mange tilføjelser og udvidelser til POSIX standard gør en familie af standarder kendt formelt som IEEE 1003 og anerkendes som en international standard med betegnelsen SO / IEC 9945 eller uformelt som POSIX-familien af ​​standarder.

Selv om det ikke er nødvendigt for et operativsystem at være POSIX-kompatibelt og meget mindre så POSIX-certificeret, giver det udviklere mulighed for at oprette applikationer, værktøjer og platforme på mange operativsystemer, der bruger meget af samme kode. Omvendt er det ikke nødvendigt at skrive POSIX-kompatibel kode, men det vil hjælpe dig med at overføre dine projekter til andre operativsystemer betydeligt, hvilket betyder, at at lære at skrive kode, der er POSIX-kompatibel, er værdifuld i sig selv og kan helt sikkert gavne din karriere. Store projekter som Gnome og KDE er afhængige af denne standard for at sikre, at de kan køre på mange forskellige operativsystemer. Linux er kendt for at understøtte de fleste POSIX-systemopkaldsinterfaces samt en stor udvidelse til POSIX-specifikationen, kendt som Linux Standard Base, der sigter mod at forene Linux-distributioner i både kode og binær understøttelse.

Har nogen af ​​Fossbytes-læserne POSIX-kompatible projekter, som de gerne vil dele? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer