loader
bg-category
Hørt af blå dødsskærm? Der er sort, rød, grøn, hvid, lilla, grå, gul, brun også

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Du er måske bekendt med den berømte Windows STOP-fejl, der er kendt som Blue Screen of Death (BSOD). Du vil være begejstret for at vide, at der er forskellige skærmbilleder af død i sort, rød, grøn, hvid, lilla, gul, grå og brune farver, der vises på forskellige platforme.

Windows-fejlskærmen, kendt som Blue Screen of Death, er nok til at skabe en situation for panik for en nybegynderbruger. Men du ville være overrasket over at vide, at døden kunne komme til dit system i forskellige farver, ikke kun den blå. Disse dødsskærme er en indikation på et allerede eksisterende problem, eller det kan være stilheden før stormen. Her er de forskellige typer fejlskærme eller skærme af død, der findes på forskellige platforme:

Blue Screen of Death (BSOD)

Den blå skærm af død har samlet mest popularitet blandt alle fejlmeddelelsesskærme. Dette skyldes, at det forekommer hyppigere end andre. BSOD'en opstår, når et Windows OS støder på en STOP-fejl eller en fatal systemfejl (en tilstand, hvor et operativsystem undlader at udføre sine normale operationer effektivt), der fører til et systemkrasj. Dette skyldes korrupte drivere, defekte hardwarekomponenter, ukorrekt strømforsyning, eller når hardwarekomponenterne skal arbejde ud over deres konstruerede kapacitet. For at vide mere om den blå skærm af død, læs følgende artikel:

Hvad er den blå skærm af død i Windows - Den komplette vejledning

Black Screen of Death (BkSOD)

Det kan tydeligvis ikke være BSOD, det ville føre til forvirring. Black Screen of Death er ikke noget nyt at falde på vores ører. Det har eksisteret siden dengang folk plejede at spille spil i Windows 3.x. Det dukkede op, da der opstod en kritisk systemfejl. Ed Brown, en medarbejder fra Coca-Cola IT-afdeling, er oprindeligt krediteret eksistensen af ​​navnet Black Screen of Death, som han gav i år 1991.

Nytere Windows-operativsystemer som Windows 7, 8, 10 viser også den sorte skærm af død, når de undlader at indlæse MBR'en under opstart. Dette sker, når nogle vigtige DLL-filer mangler, eller hvis du har komprimeret dit drev, og OS ikke kan komprimere det hurtigt.

Apples iPhone 5S sammen med nogle Android-enheder lider undertiden også den sorte død.

Red Screen of Death (RSOD)

Den røde skærm af død er synlig, når dit Windows-system har nogle problemer med det installerede grafikkort. Denne skærm af død er kendt for at være optrådt på Windows 98 og Windows Vista. Det kan dog ikke forhindre, at dit system starter normalt, da det kun vedrører grafikdelen.

Røde skærme vises også på Sony PlayStation-spillkonsoller, når der opstår en fatal fejl. Amazon Kindle Fire Tablet er også kendt for at vise en rød fejlskærm, når den bliver muret.

Green Screen of Death (GSOD):

Det er ikke en Microsoft Windows-fejlskærm, men det vedrører Microsoft. GSOD'et optrådte på Xbox One efter opdateringsfejlene, der førte til frysning af spillekonsollen. Nogle gange viste den den grønne skærm og hoppede derefter til en sort skærm. Harddiskfejl, der opstod under opbevaring af opdateringsdataene, var årsagen til GSOD. Xbox One-brugerne havde svært ved at nulstille deres konsoller for at få det rigtige.

Den grønne skærm af død er synlig på Nintendo Entertainment System, når den ikke starter. Også på TiVo Digital Video Recorder, der siger "en alvorlig fejl er opstået". Årsagen til fejlskærmen kan være relateret til problemer med harddisken.

Purple Screen of Death (PSOD)

Der er også en lilla død, kendt som den lilla skærm af død. Viser en fejlkode, den vises på hypervisor VMWare ESX / ESXi Server i tilstanden af ​​en fatalt kernefejl. Et andet offer for den lilla død var Nintendo DS. En lilla farvet skærm dukkede op på skærmen, når en person, der brugte Pictochat appen, bevidst fjernede patronen. Det blev dog betragtet som mere et problem med udviklerstest end en faktisk fejl.

Grå skærm af død (GSOD)

Farven på skærmen på den oprindelige Microsoft Surface, der kører Windows 8.1 RT, bliver færdig grå, hvilket forhindrer enheden til at fungere korrekt. Kendt som Gray Screen of Death, blev det bemærket efter opdateringen fra Windows 2015 Windows RT. En permanent løsning var at rulle tilbage til fabriksindstillingerne og derefter deaktivere opdateringerne. En bruger rapporterede, at trykke på Windows + Op volumenstasten ville åbne fortælleren og forsvinde den grå skærm på magisk vis.

Hvid skærm af død (WSOD)

Den hvide skærm af død med et sort Apple-logo begyndte at dukke op på den hvide iPhone 5 og dens efterfølgere sammen med den 5. gen hvide iPod touch efter iOS 7-opdateringen. Det genstarter din enhed, og du vil ikke kunne udføre nogen handling efter det. Apple har lyst til at bringe dødsskærmen også. "Et hvidt iPhone-ansigt giver en hvid opstartskærm med et sort Apple-logo, mens en enhed med et sort ansigt producerer en sort skærm med et hvidt Apple-logo," skrev Mashable.

En anden forekomst af den hvide skærm af dødsfejl blev spottet. En Gamer Center bug udløste displayet af en helt hvid skærm. I april i år rapporterede Forbes via AppleInsider, at fejlen ville blive rettet i iOS 9.3.2 opdateringen.

Yellow Screen of Death (YSOD)

Det, der burde være bange for den gule død, er Mozilla Firefox. En gul skærm af død vises, når XML-parseren (som konverterer XML-koden til maskinlæsbart format) ikke behandler et XML-dokument, der forårsager en parsningsfejl i Firefox. Dette sker, når XML-dokumentet ikke er velformet.

Når en web-applikation, der er bygget ved hjælp af ASP.NET, støder på en fejl eller det går ned, er der også en gul skærm af død.

Brown Screen of Death

Ligesom den røde skærm af død, er den brune skærm af død også bekymret for grafikhardware og software. Det ser ud til, om din maskine kører en forældet eller korrupt grafikdriver eller et defekt grafikkort, og du forsøger at spille et spil. Overclocking din CPU og GPU for at få bedre spilydelse kan også invitere den mørke brunskærm. Nogle brugere har rapporteret at have set den brune skærm af død, mens de spiller spil ved hjælp af nyere grafikkort.

Vi håber, at du har haft glæde af at læse denne komplette vejledning om forskellige slags dødsskærme. Har du noget andet at tilføje? Del med os via kommentarer sektion nedenfor.

Nu Watch:

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer