loader
bg-category
Sådan komprimerer du drev for at spare diskplads ved hjælp af NTFS-komprimering?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Microsoft Windows har evner til at komprimere din harddisk.Komprimeringen fungerer for de drev, der er formateret ved hjælp af NTFS-filsystemet og til mapper, der hviler på et NTFS-drev. Du kan også bruge NTFS-komprimering på et pen drive ved at formatere det til NTFS.

NTFS-komprimeringsfunktionen, der findes i Windows-operativsystemet, er praktisk, når du vil klemme dine eksisterende data for at få ekstra plads. Der er andre nyttige metoder til datakomprimering, men disse kræver, at dataene skal pakkes inde i en zip- eller RAR-fil.

Krympende filer ved hjælp af NTFS-komprimering øger træningen fra din CPU, mens du dekomprimerer den. Moderne CPU'er giver dog ikke sved på dette. Komprimering af filerne øger ikke adgangstiden. I stedet kan det medføre mindre adgangstid. Dette skyldes, at filerne først overføres til RAM og derefter dekomprimeres. En lille fil kunne overføres hurtigere end en større.

Et vigtigt punkt at bemærke er, at kompressionerne kun vil fungere for de ting, der kan komprimeres. Det betyder, at lyd- og videofiler, der allerede er komprimeret, ikke bliver krympet betydeligt end de ukomprimerede som ordfiler og PDF-filer.

Brug af NTFS-komprimering på systemfiler kan muligvis ikke være til gavn for dit system. Det kan bidrage til nedbrydning i præstationer. Det anbefales ikke at gøre det.

Sådan komprimerer du drev for at spare diskplads ved hjælp af NTFS-komprimering?

Drevet, der skal komprimeres, skal formateres for at bruge NTFS-filsystemet. Eksterne lagringsenheder som USB-drev er formateret ved hjælp af FAT32-filsystemet. Så skal du reformatere det for at aktivere NTFS-komprimering.

Her er trinene til at aktivere NTFS-komprimering i Windows:

  1. Åbn denne computer / denne pc.
  2. Højreklik på det ønskede drev og klik Ejendomme.
  3. Marker afkrydsningsfeltet for Komprimer drev for at spare diskplads. Klik ansøge.

  4. Tick Anvend ændringer i mappe, undermappe og filer. Klik Okay. Det vil tage lidt tid afhængigt af størrelsen af ​​dit drev.

  5. For at fortryde NTFS-komprimering skal du afkobleKomprimer drev for at spare diskpladsafkrydsningsfelt og følg lignende trin.

Anbefales: FAT32 vs NTFS vs exFAT - Forskel mellem tre filsystemer

Sådan komprimeres indholdet af en mappe for at spare plads?

  1. Gå tilEjendommeaf den pågældende mappe.
  2. Klik Fremskreden.

  3. Tick Komprimer indhold for at spare diskplads.

  4. Klik Anvend ændringer i denne mappe, undermapper og filer. Klik Okay.
  5. For at fortryde NTFS-komprimering skal du følge lignende trin og untickKomprimer indhold for at spare diskplads.

Brug af NTFS-komprimering til komprimering af drev reducerer ikke din diskstørrelse drastisk. Men det er godt i situationer, hvor du er ude af rummet og vil gemme nogle vigtige data, og også for at holde de filer, som du ikke bruger meget ofte.

Hvis du har noget at tilføje, fortæl os i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer