Linux.lady - Denne trojan konverterer Linux-servere til Bitcoin Mining Monsters

Indholdsfortegnelse:

Linux.lady - Denne trojan konverterer Linux-servere til Bitcoin Mining Monsters
Linux.lady - Denne trojan konverterer Linux-servere til Bitcoin Mining Monsters
Anonim
Image
Image

Korte byte: Navngivet Linux.lady, en ny trojan er blevet rapporteret af det russiske antivirus firma Dr. Web. Denne malware angriber en dårligt konfigureret Redis-server og gør den til en bitcoin miner for angriberens fordel. Denne trojan spredes alene ved at inficere de andre computere på netværket.

En ny trojan er blevet opdaget i det vilde, rettet mod Linux-servere, der kører Redis NoSQL-database. På grund af usikre konfigurationer af sysadmins og en generel mangel på sikkerhed i Redis er op til 30.000 Redis-servere blevet sårbare over for angreb. Malware konverterer disse servere til berygtede Bitcoin minearbejdere.

Denne malware er for nylig blevet opdaget af det russiske antivirus firma Dr. Web. Interessant nok er malware skrevet i Googles Go-programmeringssprog og bygger på open source Go-biblioteker hostet på GitHub.

For dem der ikke ved det, er Redis et NoSQL-databasesystem, der bruges til at gemme data i nøgletalformat. Det gør brug af et in-memory system til datahåndtering og efterfølgende forespørgsler.

Hvordan virker Linux.lady?

Efter den indledende infektion bruger Linux.lady en anden trojan ved navn Linux.Downloader.196 for at downloade hovedbelastningen. Når installeret, sender Linux.Lady grundlæggende oplysninger om det kompromitterede system til c & c (kommando- og kontrol) -serveren over SSH:

Her er oplysningerne fra trojanerne:

  • Trojans version
  • Antal CPU'er på maskinen
  • Værts navn
  • Antal løbende processer
  • Navn på operativsystemet
  • Familie af operativsystemet
  • Værtens oppetid

Ved hjælp af den modtagne information og antallet af CPU'er sendes en konfigurationsfil fra c & c-serveren, der starter bitcoin-minedriftsprocessen på den inficerede computer. At være en selvudbredende malware, Linux.lady har evnen til at inficere andre computere på netværket.

Det er interessant at bemærke, at mens Linux.lady er rettet mod Linux-systemer, udnytter den ikke nogen Linux fejl. I nyere tid er den ringe sikkerhed i Redis-databasen blevet gentaget kritisk i forskellige sikkerhedsrapporter.

Sysadminerne rådes til at muliggøre sikkerhedsmekanismer, som vil lægge ekstra sikkerhedslag. Dr. Web anbefaler også brugen af sin egen anti-virus for at besejre Linux.lady.

Har du fundet denne artikel til hjælp? Glem ikke at droppe din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

Populært emne.