loader
bg-category
Fjern dårlig sektor i Pendrive | "Vil du scanne og reparere flyttbar disk" -fejl i Windows

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Dårlige sektorer er en uundgåelig del af vores digitale liv. Mange af os er blevet vant til denne slags glitches, som opstår nu og da. Men for nybegynderbrugerne vil der kunne opstå panikproblemer ved at se advarsler om diskfejl efter tilslutning af en pen drive. Vores pen drev og harddiske gemmer en lille mængde data i forskellige sektorer. Der er tidspunkter, hvor nogle af disse sektorer bliver ubrugelige. Sådanne sektorer er kendt som dårlige sektorer.

I denne artikel vil jeg nævne de trin, der kræves for at reparere dårlige sektorer, der er til stede i et drev eller ethvert masselagringsmedie, der er forbundet til en computer. Metoden kræver brug af en maskine, der kører Windows-operativsystemet. Der er to typer af dårlige sektorer:

Logiske (bløde) dårlige sektorer: Eksisterer på grund af softwareproblemer. Kan repareres. Fysiske (hårde) dårlige sektorer: Eksisterer, hvis der opstår en fysisk skade i stationerne eller i lagringsmediet.

Så, hvordan man fjerner dårlige sektorer i en pen drive? Her er nogle metoder, der kan hjælpe dig med at komme ud af krisesituationen:

Fjern dårlige sektorer ved hjælp af Windows Stifinder

Første og den største løsning til fjernelse af dårlige sektorer er Windows Stifinder. En let at bruge interface gør det muligt at kontrollere dine tilsluttede lagermedier til dårlige sektorer og slippe af med dem.

Bemærk: Vi har brugt Windows 8.1 til at køre diskcheckningsværktøjet. Brugergrænsefladen til Windows 10 er ens, men den kan variere for Windows 7. Snapshots er blevet tilføjet for din bekvemmelighed.

Følg disse trin:

1. Slut dit pen drive til din computer. Windows kan automatisk vise en meddelelse "Ønsker du at scanne og reparere flyttbar disk (F :)".

2. Du kan også udføre reparationsprocessen ved at åbne Min computer eller Denne pc.

3. Højreklik på din pen drive og gå til Ejendomme.

4. Klik på knappen Værktøj faneblad øverst i egenskabsvinduet.

5. Her vil du se Fejl-Checking-hjælpeprogrammet. Klik Tjek nu og diskkontrolprocessen vil begynde.

Windows 7 Snapshot efter klik på Check Now:

Bemærk! Glem ikke at lukke alle de programmer, der har adgang til pennedrevet.

6. Fejl kontrol processen vil tage nogle øjeblikke at fuldføre og vil underrette dig om, om der er fejl på din pen drive eller ej. Det kan være muligt, at dit pen drive ikke har nogen fejl. Du kan stadig fortsætte med reparationsprocessen, hvis dit pen drive ikke fungerer korrekt.

7. Hvis diskkontrolværktøjet finder fejl på dit pen drive, giver det dig to muligheder. Planlæg på næste genstart eller Genstart. Vælg Genstart hvis du vil starte reparationsprocessen straks, ellers vælger du den anden. Brug ikke eller sluk for computeren, mens reparationen er fremskridt.

Interessant Læs: Hvad gør Opdateringsindstillingen i Windows faktisk? Det er ikke hvad du synes

Reparer dårlig sektor ved hjælp af CMD i Windows

Hvis den GUI-baserede diskkontrolfunktion ikke virker for dig, kan du gå videre til kommandolinjens grænseflade i Windows. Check Disk bruges til at udføre en fejlkontrol operation på dit tilsluttede lagermedie. For at åbne CMD i administrator tilstand, Højreklik på Start-knappen og klik på Kommandoprompt (Admin).

Brug følgende kommando for simpelthen at kontrollere, om der er fejl i dit lagringsmedie:

chkdsk C:

Her er C drevbogstavet tildelt til lagermediet. Du skal skrive det korrekte drevbogstav, der er tildelt til dit pen drive (for eksempel, det er F i mit tilfælde). Åbn denne computer / denne pc for at se det korrekte drevbogstav.

For at rette de fejl, der er til stede på disken, skal du skrive:

chkdsk / f C:

At finde og fjerne dårlige sektorer:

chkdsk / f / rc:

Dette Check disk-værktøj vil nu reparere enhver blød dårlig sektor, der er til stede på dit pen drive. Genstart computeren, efter at reparationsprocessen er afsluttet.

Her er en komplet liste over alle de chkdsk-muligheder, som Microsoft tilbyder.

Ovennævnte metoder vil også fungere for interne drev, SD-kort eller MicroSD-kort (tilsluttet ved hjælp af en adapter) og eksterne harddiske.

Hvis du har noget at tilføje, fortæl os i kommentarerne nedenfor.

Anbefales:

  • Sådan repareres beskadiget pen eller SD-kort i enkle trin?
  • Sådan deaktiveres skrivebeskyttelse i SD-kort eller pen-drev?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer