loader
bg-category
Bulgarien laver en ny lov, der kræver, at alle offentlige software er åben kilde

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Fra verden af ​​open source kommer her en god nyhed. Den bulgarske regering har vedtaget en lov, der har gjort brug af open source-software i offentlige kontorer obligatorisk. Vi glæder os over dette trin og håber, at andre regeringer vil tage lignende skridt og gøre mere information tilgængelig for brugerne.

Den bulgarske regering har bestået en ny lov, der kræver, at alle offentlige software er åben kilde og gør sin kode tilgængelig for den fælles offentlighed.

Denne meddelelse blev delt af Bozhidar Bozhanov-en softwareingeniør og en rådgiver for bulgarsk vicepremierminister. Han skriver at med de indsamlede bestræbelser fra viceministeren og kollegerne blev de seneste ændringer af loven om elektronikstyring stemt i parlamentet.

Her er hvad den officielle tekst i den nyligt vedtagne lov siger om indkøb af noget software til regeringen:

en) Computerprogrammer skal opfylde kriterierne for open source software; b) Alle ophavsret og beslægtede rettigheder på de relevante computerprogrammer, deres kildekode, design af grænseflader og databaser, der er underlagt ordren, skal opstå for hovedstolen i sin helhed uden begrænsninger i brug, modifikation og distribution.

Hvis du tænker på, at den bulgarske regering vil kræve kilden til Microsoft Office, skal du reframe dine tanker. De eksisterende løsninger - som allerede er købt og brugt af regeringen - vil forblive upåvirket.

Regeringen har imidlertid tilskyndet brugen af ​​open source-software og lavet alle eksisterende IT-kontrakter offentligt.

Dette trin giver også regeringen mulighed for at tage sig af sikkerhedsbehovene på en bedre måde. Nu kan software- og sikkerhedseksperter søge efter sårbarhederne i koden og gøre systemet mere sikkert.

fossBytes, som er fortaler for fri og open source software, forventer, at andre lande følger fodboldene i Bulgarien og omfatter open source teknologier i deres handlingsplan.

Fandt du denne artikel interessant? Glem ikke at droppe din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer