loader
bg-category
Verdens nyeste største nummer opdaget, har 22 millioner cifre

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Verdens største "største" nummer er blevet opdaget af en computer ved et universitet i Missouri i USA. Dette primtal, 274,207,281 - 1, har over 22 millioner cifre. Det har brudt den tidligere rekord med ca. 5 millioner cifre. Store primære tal er kendt for deres betydning i datakryptering. Det hjælper med at sikre online banking, privat kommunikation, shopping transaktioner og andre vigtige applikationer.

Det nye største nogensinde førende nummer er blevet opdaget af en computer i Missouri. Nummeret, 274,207,281- 1, har omkring 22 millioner cifre, og det er 5 millioner cifre længere end den forrige opdaget i januar 2013.

Prime numre er de tal, der er delelige af sig selv og en, for eksempel 2,3,5,11 og 13. Dette nye nummer var et resultat af Great Internet Messene Prime Search (GIMPS) samarbejde, hvilket er et forsøg på frivillige fra hele verden for at finde et større prime nummer. Holdet ved University of Central Missouri, der brød denne rekord, holdt også fortidens rekord.

Hvordan opdages verdens største primtal?

De primære tal skrives som en mindre end en kraft på to (2n - 1) kaldes også Mersenne primes. GIMPS-projektet, der løber for at opdage disse numre, har været i gang i løbet af de sidste 20 år, der forbinder tusindvis af computere rundt omkring i verden for at søge efter primtal. Det samme GIMPS-projekt blev ledet af Curtis Cooper på flere computere på universitetet, og det førte til denne opdagelse.

Denne søgning efter de største prime numre udføres ved hjælp af en software kaldet prime95, som er udviklet af GIMPS team. I løbet af de sidste 20 år har GIMPS-projektet fundet de 15 største Mersenne-primer.

Cooper og hans team fortalte pressen, at han blev underrettet af en email sendt af softwaren. Denne opdagelse blev sandsynligvis lavet i september sidste år, men computeren undlod at underrette Cooper på grund af en fejl. Den nuværende officielle opdagelsesdato er 7. januar 2016.

GIMPS software opdagede en fejl i Intel Skylake CPU'er i denne proces

Interessant nok opdagede den samme software også en fejl i Intels Skylake CPU'er. Denne fejl fik et system til at fryse, da GIMPS prime95 software udførte den komplekse opgave at finde Mersenne primes.

Dette ramte både Linux og Windows-baserede systemer. Det blev konstateret, at under en multiplikation af ekstremt store størrelser forårsagede en bestemt eksponentstørrelse 14.942.209 systemet at gå ned.

Intel identificerede senere problemet, der ramte den 6. generation Intel Core-processorer og fikset det ved at frigive en BIOS-opdatering.

Opdagelse af nyt største Prime Number er en fantastisk nyhed til kryptering

Store primære tal er kendt for deres betydning i datakryptering. Det hjælper med at sikre online banking, privat kommunikation, shopping transaktioner og andre vigtige applikationer.

Men hvor passer et primært tal i denne krypteringshistorie? Nå, kryptografi handler om talteori, og alle tal (undtagen 0 og 1) er et resultat multiplikation af primer. Nogle af de vigtigste krypteringsalgoritmer som RSA afhænger af det faktum, at primære faktorisering af store tal tager lang tid. Således er det en kilde til mange kryptografiske algoritmer.

I begyndelsen af ​​1990'erne opdagede den sene Richard Crandall, Apple Distinguished Scientist, det hurtige elliptiske krypteringssystem, der nu ejes af Apple Computer. Dette krypteringssystem bruger Mersenne primes til hurtigt at kryptere og dekryptere meddelelser. Den samme algoritme blev implementeret i samlingssprog, der producerede et førsteklasses søgningsprogram, der blev brugt af GIMPS-projektet.

Imidlertid bruger det nuværende krypteringssystem primære tal, der kun er hundredvis af cifre lange. "Denne prime er for stor til i øjeblikket at være af praktisk værdi," sagde GIMPS i en erklæring. Men med de stadigt voksende nye metoder til krypteringsteknikker, kvantemåling og sikkerhedsforanstaltninger, ville disse super lange prime numre helt sikkert finde nogle vigtige applikationer.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære