loader
bg-category
Her er hvorfor USA's regering vil miste kontrollen over internettet i år

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: I de kommende dage kunne amerikanske regering, som spillede en vigtig rolle i beslutningen om internetens skæbne, miste sit greb om kontrol. Nu er ICANN, den organ, der styrer internettet, bestående af 16 medlemmer med en lige indsats på deres navne. Selv om det måske ikke ændrer den måde, tingene virker på, ville det hjælpe med at berolige brugere, virksomheder og regeringer om dets integritet, ifølge ICANNs chef Fadi Chehade.

Ifølge rapporterne, ikke kun USA, men alle de store spillere vil have en indsats i styringen af ​​internettet i kommende tider.

Disse nye spillere kan være virksomheder, universiteter og andre industrier. For nogle mennesker kan det være en god nyhed, men andre ser også på den anden side af mønten. De frygter, at det ikke vil være en god ide i sidste ende at have nogen anden enhed, der har ultimativ kontrol over internettet. Dette ville resultere i tab af fuldverdig frihed.

Tidligere, i ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) spillede den amerikanske regering en central rolle. Men med den nye 16 medlemmer udvalg, kan det samme amerikanske ikke være i stand til at bevare sin fremtrædende position. Imidlertid er sympati med de almindelige brugere, at ændringen i internetsystemet ikke vil ændre, hvordan tingene har fungeret i årevis.

ICANN-kongressen siger

"I alle årene har vi gjort det (den amerikanske regering) aldrig sagt, at vi ikke fulgte processen. Folk har aggrandiseret den amerikanske regerings rolle i det, vi gør. Men forandringen er faktisk minimal. Det er vigtigt symbolsk, fordi USA virkelig var en steward for internettet, men for den daglige ansvarlighed er det minimal. "

Dette kan være en glad nyhed for nogle mennesker, men nogle er også sørgende over denne beslutning. Lad os se, hvor langt dette nye koncept for internetdemokrati fortsætter, indtil vi ser en ny forandring.

Hvad tager du på dette? Del med os i kommentaren nedenfor.

Læs også: FN er enig i at holde internettet fri og åben for de næste 10 år

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer