loader
bg-category
En af de største banktyverier i historien, stjæler hackere mere end 300 millioner

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Ifølge en rapport fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs, har mange banker i Rusland, United States, Japan og Europa været offer for et malwareangreb siden 2013, der nu har vist sig at blive et af de største banktyverier i historien. Den berørte rapport vil blive offentliggjort mandag af den Moskva-baserede sikkerhedsløsningsleverandør Kaspersky Labs. De har fremlagt denne rapport på forhånd til New York Times. I de få stykker fremover skal jeg fortælle dig historien om et af de største banktyveri nogensinde.

Denne fremtrædende malwareangreb kom til syne i slutningen af ​​2013, da en pengeautomat i Kiev begyndte at spytte kontanter til tilfældige tider af dagen uden nogen person i nærheden af ​​det. Kameraoptagelsen viste, at store mængder penge blev taget af de heldige kunder. For at undersøge sagen blev Kaspersky Lab indkaldt til Ukraine til efterforskning. Undersøgelsen resulterede i nogle chokerende opdagelser bortset fra dette pengeautomat problem.

Tyveri var meget mere end "Ocean's Eleven" og ligner "Bonnie and Clyde"

Kaspersky Lab, der blev grundlagt i 1997, er et af Ruslands mest anerkendte sikkerhedsfirmaer med betydelig tilstedeværelse i andre dele af verden.

Malware-angrebet rettede bankansatte og sendte video- og billedfeeds tilbage til en kriminel gruppe, der bestod af russere, europæere og kinesere. Disse feeds hjalp dem med at lære de daglige rutiner og bogføring af bank og medarbejdere. Denne berygtede gruppe overførte hundredvis af millioner dollars fra de forskellige banker i USA, Rusland, Japan og Holland til konti i andre lande.

Kaspersky Lab siger, at det i sin undersøgelse har fundet ud af, at omkring 300 millioner dollars blev stjålet, og det faktiske beløb kunne være så meget som 900 millioner dollars. Denne af de største banktyver i historien ramte mere end 100 banker fordelt på 30 lande, hvilket gør det til et af de største banktyverier, der nogensinde er vidne til.

Lab siger, at på grund af nondisclosure aftaler med bankerne, kan de ikke fortælle deres navne. Men White House og FBI er blevet informeret om tyveri og relaterede fund. NYT skriver, at ingen bank er kommet frem og søger hjælp fra regeringen.

Chris Doggett, administrerende direktør for Kasperskys nordamerikanske kontor, fortalte NYT:

"Dette er sandsynligvis det mest sofistikerede angreb, verden har set til dato med hensyn til taktikker og metoder, som cyberkriminelle har brugt til at forblive skjult." Han fortsatte med at kalde denne cybertheft ligner Bonnie og Clyde og meget mere end Ocean's Eleven.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer