loader
bg-category
Et stort slag mod Zuckerbergs ambitioner som gratis basics midlertidigt forbudt i Indien

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Gratis Basics, Mark Zuckerbergs kæledyrsprojekt, har fået et stort slag, da Telecom Regulatory Authority i Indien har bestilt et midlertidigt forbud. Kritikerne hævder, at Free Basic service er en krænkelse af det grundlæggende princip om netneutralitet, fordi det skubber trafik til nogle bestemte websites.

Mark Zuckerberg forstod det sikkert ikke. Facebooks Free Basic app, der leverede nogle særlige internet-tjenester gratis i udviklingslande, er sat på vent i Indien. App'en stod allerede over for omfattende kritik for at begunstige nogle bestemte tjenester og dets vildledende karakter.

Reliance Communications, den eneste teleselskab, der leverer gratis basics i Indien, blev bedt af Telecom Regulatory Authority of India om at holde op med at tilbyde gratis basics. Denne ordre kom ind, da Reliance undlod at producere oplysningerne om vilkårene og tjenesterne for tjenesten. "Indtil sådanne oplysninger er forelagt for myndigheden, skal lanceringen af ​​tjenesten afstå," Ram Sewak Sharma, agenturets formand.

Tidligere skabte frie grunde en tur i de internationale medier, da Facebook begyndte at vise meddelelsen "Support Free Basics in India" til brugere uden for Indien. Senere Facebook markerede det som en ulykke og gentog sin forpligtelse til at arbejde for internet ligestilling. Det faktum, at Reliance ikke kunne ændre vilkårene for aftale, gør spørgsmålet meget mistænkeligt.

Efter forbuddet sagde en Facebook-talsmand: "Vi har forpligtet os til fri basics og at arbejde med Reliance og de relevante myndigheder for at hjælpe folk i Indien til at blive forbundet."

Dette forbud mod Facebook's Free Basics-app er et stort slag for Facebook CEO Mark Zuckerbergs kæledyrsprojekt, da Indien er den næststørste bruger base af det sociale netværk gigant. Mens Facebook planlægger at udvide projektet til andre lande som Brasilien, vil denne tilbageslag i Indien male et sløret billede.

Vær en del af denne diskussion. Del dine tanker om problemet i kommentar nedenfor.

Læs også: Facebook vil give gratis internet fra rummet, der starter fra Afrika i 2016

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer