loader
bg-category
Ingen flere adgangskoder til Google-konto. Så hvad er næste derefter?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Korte byte: Googles nye login-system giver brugerne mulighed for at logge ind på deres konti ved blot at skrive e-mail-adressen. Nu behøver en bruger ikke at bekymre sig om at huske adgangskoder på tværs af forskellige konti og genbruge dem ofte for at være praktisk at genbruge. Men Google nyt login vil stadig give et bruger valg til at logge ind ved hjælp af adgangskoden.

Google tester et nyt adgangskodeautentificeringssystem, der gør det muligt for brugere at logge ind på deres konti uden endog at skrive en adgangskode. Google har anerkendt denne testning af ny funktionalitet med en lille gruppe af entusiaster og frivillige. Men når denne funktion vil være tilgængelig for offentligheden - er det stadig uklart.

At skrive en lang række tegn er stadig den svageste del, når det kommer til kontosikkerhed af forskellige årsager. For det første bruger mange brugere ikke komplekse adgangskoder. For det andet genbruger en stor del af brugerne samme adgangskode på tværs af forskellige tjenester. Brug af enkle adgangskoder og genbrug af de samme adgangskoder på tværs af forskellige platforme og konti gør jobbet nemmere for hackerne at revne adgangskoden.

Selvom mange virksomheder har arbejdet længe på alternative metoder som fysisk USB-nøgleautentificering som led i en to-trins verifikationsproces med et hemmeligt token, ved hjælp af Micro Sd-kort eller indtastning i en kode sendt via tekstmetode til din telefon, men også mange brugere find dette for at være et besvær, da det introducerer et ekstra trin til loginprocessen.

Det nye logsystem i Google-konti gør det kun for brugerne at bekymre sig om at skrive deres e-mail-adresser, når de prøver at logge ind på deres Google-konti. Når de har smidt deres e-mail-adresser, sender Google en meddelelse til deres smartphones og computere i form af et spørgsmål, "forsøger at logge ind?". Hvis brugere vælger "Ja", bliver de logget ind på deres konto på computeren.

Det nye adgangskodesystem ser noget ud på dette (Courtesy: Reddit)

Denne nemmere logningsproces skal dog først oprettes på din enhed for første gang. Så en bruger skal først autentificere deres mobilenhed, som kræver, at en skærmlås skal tændes. De kan også deaktivere autorisationen på enheder, der ikke anvendes eller mistes. Denne nye godkendelsesproces vil også give en bruger mulighed for at slå deres adgangskode, hvis de ønsker det.

Vi har inviteret en lille gruppe brugere til at hjælpe med at teste en ny måde at logge ind på deres Google-konti, ikke noget kodeord, 'Pizza', 'Password' og '123456' - dine dage er nummereret.

- sagde en Google-talsmand.

Hvad synes du om den nye Google-login-stil? Kan du finde en ulempe for det samme? Indsæt dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer