loader
bg-category
Sådan får du vist dato og klokkeslæt, da Windows blev installeret

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Så vil du finde ud af, hvornår var sidste gang du installerede Windows på din maskine? Da du læser dette indlæg, er svaret på dette spørgsmål nok ja. Jeg er ikke sikker på dig, men mange føler simpelthen at geninstallere Windows med jævne mellemrum - efter et år, lad os sige - holder systemet i optimal tilstand. Jeg vil ikke argumentere for den teori, men i et sådant tilfælde er det fornuftigt at have en referencedato for din sidste Windows-installation. Eller måske vil du gerne vide om datoen og klokkeslættet for din Windows-installation lige uden for nysgerrighed. Heldigvis er der flere forskellige måder til rådighed, som jeg vil forklare trin for trin, lige efter pause.

Windows Stifinder Metode

Den første metode består i at tage hjælp fra Windows Stifinder, og det er sikkert den nemmeste (men ikke nødvendigvis den mest nøjagtige) måde at finde ud af installationsdato og tid. For at gøre det skal du blot åbne partitionen, hvor operativsystemet er installeret (normalt kør C :) og højreklik på mappen 'Windows' efterfulgt af klikke på 'Egenskaber'.

Under Egenskabsarket i Windows-mappen kan du se den er Opret dato og klokkeslæt. Denne dato og klokkeslæt skal være den samme som, når Windows blev installeret på din computer.

Tidligere nævnte jeg, at denne metode måske ikke er meget præcis, og årsagen til dette skyldes, at mange computere kommer fra Windows Vista med billedbaseret installationsmedie til Windows-installation, som ikke ligefrem 'installerer' en ny kopi af Windows til maskinen, men kopierer i stedet blot billedet på cd'en eller dvd'en til computerens opbevaring. Da datoen for den faktiske oprettelse af Windows-mappen på billedbaserede installationsmedier ikke er den samme som den dato og klokkeslæt, hvor du sidst brugte det pågældende medie til at geninstallere Windows på din computer, bliver datoen ikke korrekt. For at klare dette problem kan du alternativt kontrollere oprettelsesdatoen for din "Brugere" -mappe, fordi denne mappe er oprettet under Windows-installationen. Bemærk at dette kun giver det korrekte resultat for den konto, der blev oprettet under eller umiddelbart efter installationen.

SystemInfo Command Method

En anden måde at finde den korrekte Windows-installationsdato og -tid på er via SYSTEMINFO kommando. Bare åbn kommandoprompt fra din startskærm eller startmenu.

Skriv derefter følgende kommando i kommandopromptvinduet, og tryk på Enter-tasten:

systeminfo | find / jeg "date"

Værktøjet scanner oplysningerne for dig og viser dig din installationsdato for Windows, som vist nedenfor.

WMIC kommando metode

Den tredje metode er at bruge kommandolinjen Windows Management Instrumentation (WMIC). Denne metode er også ret let og viser præcise resultater.

Først skal du åbne Kommandoprompt som administrator og køre følgende kommando. Du kan også henvise til skærmbilledet nedenfor:

WMIC OS GET installeret

Fra ovenstående skærmbillede kan du se, at det viser et nummer. Dette nummer indeholder år, måned, dato, time, minutter og sekunder af installationsdato og klokkeslæt. Ifølge ovenstående screenshot oversætter nummeret til 2012-11-05, 10:52:26

Registerredigeringsmetode

Registreringseditoren er en anden måde at finde installationstid og dato på dit system. Denne metode er lidt mere kompleks end dem, der forklares tidligere, og kræver en vis manuel beregning. Ikke desto mindre, her er hvordan man gør det.

Åbn Registreringseditor via dialogboksen Kør eller Startskærm.

Gå nu til følgende registreringsdatabase:

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion

I den højre rude, der viser DWORD-værdier, vil der være en InstallDate DWORD. Den bærer det samlede antal sekunder siden 1. januar 1970 indtil installationstid, vedlagt i parentes.

Der kan være mange måder, du kan bruge dette tal til at beregne den præcise tid. En måde er at opdele dette nummer med 60, 60 og 24 for at få antallet af dage mellem 1970 og installationstiden og derefter konvertere dem til år ved at dividere med 365.25 (for at regne for springår). Der kan også være andre måder, herunder onlineomformere, som kan beregne denne varighed, for at du automatisk viser dig den rigtige dato og klokkeslæt.

Dette afsluttes vores vejledning. Hvis du har yderligere tanker eller andre tips til at finde installationsdatoen og klokkeslættet, skal du droppe en linje i kommentarfeltet nedenfor.

[via AskVG]

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer