loader
bg-category
DMDE er et avanceret Disk Management & File Recovery Tool til Windows

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Filgendannelsesværktøjer kommer i alle former og størrelser, og vi har dækket mange af dem her på AddictiveTips tidligere, herunder Recuva, Wise Data Recovery og Pandora Recovery, for blot at nævne nogle få. Mens de fleste sådanne værktøjer er skabt til nybegyndere, så de ikke behøver at gå igennem en besværlig procedure for at genoprette tabte filer, er andre designet med strømbrugerne i tankerne, ogDMDE er et godt eksempel på sidstnævnte. Denne Windows-applikation kan prale af en imponerende arsenal af funktioner, herunder en HEX-type diskeditor, RAID-konstruktør, understøttelse af alle større filsystemer som FAT, FAT32 og NTFS, multi-OS understøttelse og diskgendannelse. Dertil kommer, at værktøjets bærbare natur gør det muligt at transportere det på et tavle eller eksternt lager og bruge det på farten, hvilket gør det godt for os, der skal fejlfinding eller gendanne data fra andre computere.

Appens brugergrænseflade gør det klart, at det ikke er for dig, hvis du bare søger efter 'Undelete' eller 'Recover' knappen efter scanning af de tabte partitioner eller disk. Det går langt ud over det, og er målrettet mod mere avancerede brugere, der ved, hvad de laver. Programmet tillader at arbejde med fysiske drev, logiske diske og diskbilleder (kun BIN-, IMG- og IMA-filer understøttes). Når appen startes, bliver du bedt om at vælge det drev, du vil bruge værktøjet med.

Du kan nu vælge en fysisk disk, en af ​​partitionerne på dine aktuelt tilsluttede drev eller et diskbillede. Hvis du vælger en fysisk enhed (f.eks. En harddisk eller et USB-flashdrev), kan DMDE udforske alle de partitioner, den har. Selv om du bare vil arbejde på en af ​​partitionerne, skal du vælge indstillingen Logical Disks / Volumes for at sikre, at der ikke røres andre data på resten af ​​disken. Partitionskonsollen gør det muligt at udføre en FAT- eller NTFS-scanning. På den måde analyseres kun de udvalgte sektorer. Derudover giver det dig mulighed for at slå MBR (Master Boot Record) til eller fra. Du kan også vælge det viste indhold ved at markere de 'fundne', 'tabeller' og 'detaljerede' knapper på toppen.

FAT- og NTFS-scanningsfunktionerne giver dig mulighed for at angive start- og slut-sektorer i den valgte partition for at scanne. Dette hjælper igen med at kigge kun i de nødvendige sektorer på disken, og sparer også din dyrebare tid. Træk og juster skyderne til de ønskede stillinger og tryk på Søg.

DMDEs hovedskærm er, hvor tingene bliver rigtig interessante. Det giver en visning af drevet svarende til en hex editor, hvor du kan foretage ændringer i lydstyrken. Du behøver ikke bekymre dig om at foretage uheldige ændringer, da selve redigeringsfunktionen er låst som standard, og du må kun foretage blokvalg af teksten, medmindre du vælger at gå i redigeringsfunktion. Det viser også det samlede antal sektorer på det valgte drev.

Menuen Mode giver dig mulighed for at skifte mellem forskellige tilstande af editoren selv, herunder Hexadecimal, Text, FAT Directory, FAT12 / FAT16 / FAT32, Partition Table, FAT / FAT32 / NTFS Boot Record, NTFS Directory og MFT Record.

For at foretage ændringer skal du klikke på Rediger> Rediger tilstand fra menulinjen og derefter ændre eller slette den nødvendige blok inden for editoren. DMDE gemmer ikke dine ændringer straks efter ændring af varerne du skal gå til menuen Rediger og derefter klikke på "Skriv ændringer" for at anvende de nye parametre. Du kan også klikke på 'Kassér / læs igen' for at vende tilbage til tidligere indstillinger. Et andet bemærkelsesværdigt træk ved DMDE er dets evne til at udføre skrivebeskyttelse på disken. For at skrivebeskytte et drev skal du klikke på Drev> Lås volumener for Skriv fra menulinjen og derefter markere de drev, du vil låse.

I en nøddeskal er DMDE en meget alsidig diskhåndtering og filgendannelsessoftware. Det er bestemt ikke beregnet til begynderne selvfølgelig, men ekspertbrugere kan finde det nyttigt på mange forskellige måder. Programmet virker på Windows og Linux. Windows-varianten er kompatibel med Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.

Download DMDE

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer